Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Összeáll a Sky és a Deutsche Telekom

Koi Tamás, 2011. február 11. 14:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Német társasházak és lokális kábeltévé-társaságok számára kínálna műholdas tévészolgáltatást a Sky Deutschland és a Deutsche Telekom hamarosan felálló vegyesvállalata.

A két távközlési cég közti szerződés sajtóbeszámolók szerint gyakorlatilag már csak az aláírásra vár - az egyezség a német tévészolgáltatások piacán sikerrel működő kábelszolgáltatók számára jelenthet veszélyt. A Deutsche Telekom számára ez a terület azóta vált verseny szempontjából különösen kritikussá, mióta a kábelszolgáltatók is megjelentek a piacon csomagolt ajánlataikkal (triple play), ezzel adott esetben több ügyfelet elszipkázva a német inkumbens elől.

A megállapodás értelmében a Deutsche Telekom és a Sky Deutschland nem hagyományos műholdas szolgáltatást nyújtana egyéni előfizetőknek, azaz nem szerelnének antennákat minden ügyfél lakására, vagy házára. A két cég elsősorban lakóközösségek és kisebb elosztóhálózatok - jellemzően lakóparkokat lefedő kábelhálózatok - számára szolgáltatna műholdas tévéadást, melynek bevételén osztoznának a vállalatok.

A két telekommunikációs nagyvállalat együttműködése annak fényében mindenképpen figyelemreméltó, hogy tartalmi téren a Deutsche Telekom és a Sky Deutschland közt korábban komoly viták voltak egyes csatornák vagy műsorok exkluzív jogát, illetve továbbítását illetően. Jelenleg például mind a Sky, mind a távközlési multi Entertain nevű IPTV-szolgáltatásának repertoárjában szerepel a Bundesliga-közvetítések és a kapcsolódó műsorok.

A korábbi villongások ellenére a két cégnek nagy szüksége van egymásra - vélik szakértők. A Deutsche Telekomnak jelenleg nincs az egész országot lefedő tévészolgáltatása (az Entertain az infrastruktúra korlátai miatt nem mindenhol telepíthető, akárcsak hazánkban a T-Home IPTV), a Sky pedig jelentősen növelhetné a jelenlegi mintegy 2,6 millió háztartásra kiterjedő elérését. A műholdas szolgáltatónak ráadásul egyelőre csak egy disztribúciós partnere van, a Kabel BW.

A magyarországi piaci kép máshogy fest, mint a német: itthon a Deutsche Telekom leányvállalata, a Magyar Telekom T-Home Sat TV néven egyéni előfizetőknek kínál műholdas platformot, mely a megjelenése óta hamar népszerűvé vált, mára pedig az egyik legnépszerűbb, legnagyobb mértékben bővülő műholdas szolgáltatás hazánkban. A platform házon belül a digitális és analóg kábeltévével, illetve az IPTV-vel versenyez, de a teljes, országos lefedettség révén mindkettőnél gyorsabban nő.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.