:

Szerző: Koi Tamás

2011. január 18. 14:25

Váratlanul vezért cserélt a Telenor Magyarország

Távozik a Telenor éléről Anders Jensen, jelentette be a norvég cégcsoport magyarországi leányvállalata.

A Svédországból delegált vezérigazgató helyére a Telenor montenegrói leányvállalatának korábbi első embere, Christopher Laska érkezik, áll a mobilszolgáltató közleményében. A 40 éves szakember ezt megelőzően a Telenor szerbiai leányvállalatánál töltötte be a vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettesi posztot, korábban a Telenor International Mobile-nál volt M&A projektigazgató, majd a Telenor csoportnál a magyarországi, illetve később a pakisztáni leányvállalatért felelős vezetőként dolgozott. A szakember visszatérő vendég Magyarországon: a Pannon GSM-nél évekkel ezelőtt az üzletfejlesztési és stratégiai igazgatói pozíciót töltötte be.

A Telenor szűk szavú közleménye arra utal, hogy Anders Jensen, a korábbi vezérigazgató saját döntése alapján távozott a cégtől, és a jövőben a Telenor csoporton kívül fog munkát vállalni. A vezetőváltás mindenesetre szokatlan hirtelenséggel történt: lapunk úgy tudja, hogy Jensen megbízatását alig pár hónapja, tavaly ősszel hosszabbították meg, ugyanakkor a napokban esedékes a Telenor magyarországi negyedik negyedéves eredményeinek a kiértékelése - elképzelhető, hogy Jensennek a leányvállalat rossz teljesítménye miatt kellett távoznia.

Anders Jensen

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Anders Jensen a norvég tulajdonú cég egyik meghatározó felsővezetőjének számított 2009-es kinevezése óta. A vállalat első emberéhez fűződik a Pannon névváltása, melyet tavaly gyakorlatilag minden különösebb probléma nélkül átvészelt az operátor, emellett vezetése alatt számos új tarifacsomaggal és konstrukcióval igyekezett megerősíteni pozícióját a cég. Anders Jensen jelentette be többek közt a Red Bull Mobile hazai indulását, de nevéhez fűződik egyebek mellett a percalapú internet, vagy a hívások darabszáma alapján számlázó tarifa bevezetése. Szintén Jensen hozta tető alá a kínai ZTE-vel a Telenor nagyszabású hálózatfejlesztési projektjét.

A volt vezér irányítása alatt gyakorlatilag a Telenor Magyarország teljes felsővezetése lecserélődött: egyedül Koller György műszaki vezérigazgató-helyettes és Drozdy Győző vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettes maradt a helyén, távozott többek közt Laczkó-Tóth Gergely kereskedelmi vezérigazgató-helyettes és Derek Ross vállalati kommunikációs vezérigazgató-helyettes. Lapunk belsős forrásból úgy tudja, hogy a Telenor menedzsmentje további, jelentős átszervezés előtt áll.

A Telenor stagnálását ezzel együtt nem tudta megszüntetni sem a névváltás, sem az új tarifacsomagok, konstrukciók megjelenése, sem a vezetőváltások. A cég pénzügyi teljesítményére súlyos teherként nehezedett a gazdasági világválság, emellett mostanra egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy évek óta folytatott küzdelme a Vodafone-nal a mobiladat-szolgáltatások piacán a piros szolgáltató javára dőlhet el. Mindezt tetézi, hogy a mobilhang-piacon egyelőre nem hozott komoly sikert sem a tavaly nyáron bevezetett Red Bull Mobile, sem az áprilisban átalakult djuice.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 05:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.