Szerző: Bodnár Ádám

2011. január 17. 11:15

A szoftverekben, a tárolókban és a ProCurve-ben bízik a HP

Tűzhöz közeli források szerint Leo Apotheker, a HP elnök-vezérigazgatója a szoftverrészleg, hálózati divízió, valamint a tárolóeszközökkel foglalkozó üzletág megerősítésében látja a jövőt, számolt be a Wall Street Journal. A cég élére ősszel kinevezett szakember várhatóan márciusban, a részvényesek éves közgyűlésén hozza nyilvánosságra konkrét terveit.

Leo Apotheker novemberben állt a HP élére, miután a cégtől váratlanul távozott a korábbi elnök-vezérigazgató, Mark Hurd, aki végül az Oracle-nél kötött ki. Az azóta eltelt idő alatt Apotheker nem sokat árult el arról, mihez kíván kezdeni a világ legnagyobb IT-vállalatának élén, csupán annyit közölt, a szoftverrészleg megerősítését és a kutatás-fejlesztési tevékenység bővítését tervezi. A szoftverrészleg jelenleg a cég forgalmának alig 3 százalékát adja, Apotheker a legutóbbi negyedéves eredmények bejelentésekor elmondta, szerinte a bevételt két-háromszorosára is lehetne növelni.

A HP Mark Hurd alatt vált a világ legnagyobb informatikai cégévé. Hurd vezetése alatt a cég nagyszabású átalakuláson ment át, a hatékonyság növelése érdekében átszervezések és elbocsátások történtek, miközben a cég akvizíciók segítségével új területekre lépett be. Apothekernek látszólag már nincs sok lehetősége a HP szervezetét tovább karcsúsítani, vagyis elsősorban a növekedésre kell koncentrálnia.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A Wall Street Journal belsős forrásai szerint Apotheker a növekedési lehetőséget a szoftverrészlegben, a tároló-üzletágban és a hálózati divízióban látja, ezeket további befektetésekkel erősítené meg és a termékeiket jobban integrálná más részlegektől származó megoldásokkal. Emellett kiemelten foglalkozik majd a HP a cloudszolgáltatóknak szánt megoldásokkal, célba veszi a távközlési cégeket és más vállalatokat, amelyek saját felhőket építenek,.

A WSJ forrásai szerint a vállalatnál néhány átszervezés is várható: szét fogják választani az Ann Livermore vezette nagyvállalati üzletágat. A szolgáltatásokat és hardvereket (szervereket, tárolókat) kínáló üzletág tavaly 57 milliárd dolláros forgalmat generált, ami a HP teljes 126 milliárdos bevételének közel fele. A szolgáltatásokkal foglalkozó részleget a szétválasztás után Tom Hogan, a hardverrészleget pedig Dave Donatelli vezeti majd, mind a ketten közvetlenül Apothekernek jelentenek. Livermore az igazgatótanács alelnökeként és az igazgatótanács tagjaként dolgozik majd tovább, értesült az üzleti lap.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról