Szerző: Bodnár Ádám

2011. január 10. 12:20

Lesz HDMI-csatlakozós set-top box a Diginél

A Gazdasági Versenyhivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt versenyhatósági vizsgálatot indított a Digi Kft. ellen, mert a digitálisnak reklámozott műholdas tévészolgáltatást csak analóg csatlakozós set-top boxszal lehetett igénybe venni. Szeptembertől lesz HDMI-csatlakozós set-top box a Diginél.

A Gazdasági Versenyhivatal azt kifogásolta, hogy a DIGI műholdas televíziószolgáltatását  digitálisnak kommunikálta, noha a szolgáltatási csomagok csak analóg csatlakozású set-top boxszal voltak igénybe vehetők. Bár a műsorszolgáltató által digitális formában sugárzott műsorjel az előfizetőknél kihelyezett set-top boxig digitális formátumban érkezik, a készülék ezeket a jeleket analóggá alakítja át, így a set-top box kimenetén analóg jel megy a fogyasztók televíziókészülékére.

A GVH által folytatott vizsgálat nyomán a Digi Kft. vállalta, hogy a HDMI-csatlakozós set-top boxszal nem rendelkező előfizetők számára 2011. szeptember 1-től külön díj ellenében olyan set-top box megvásárlását teszi lehetővé, amely rendelkezik HDMI-kimenettel. Emellett a szolgáltató vállalata, hogy a fenti lehetőséget az általános szerződési feltételeiben (ÁSzF) 2011. szeptember 1-i hatályba lépési időponttal közzéteszi, és a módosításról az előfizetőit a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a számlalevélben feltüntetve tájékoztatja.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Digi vállalta továbbá, hogy az általános szerződési feltételek módosításának megtörténtét és az azzal kapcsolatos közzétételi/tájékoztatási kötelezettség teljesítését legkésőbb 2011. szeptember 30-ig  a Gazdasági Versenyhivatal felé igazolja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság részére benyújtott módosított általános szerződési feltételek szövegének, illetve az előfizetők részére számlalevélen történt tájékoztatás mintapéldányának bemutatásával.

"A GVH a Digi Kft. vállalásainak elfogadásával és kötelezővé tételével biztosíthatónak látta a versenyhez fűződő közérdek védelmét és a megtörtént események fogyasztók számára történő kedvező korrigálását. A GVH tehát a vállalás teljesítését tette kötelezővé anélkül, hogy döntésében a törvénysértés megvalósulását vagy annak hiányát megállapította volna. A versenyhivatal a kötelezettségvállalások teljesítését utóvizsgálattal ellenőrizni fogja" - áll a szervezet által kiadott közleményben.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság legfrissebb (tavaly augusztusra vonatkozó) adatai szerint a DIGI műholdas előfizetői közül egyre többen elpártolnak. A piac növekedése mellett a DIGI egy év alatt több mint harmincezer ügyfelet veszített, így részesedése csaknem tíz százalékponttal, 54,3-ról 44,6 százalékra zuhant, miközben a T-Home Sat TV előfizetők száma több mint a duplájára nőtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról