Szerző: Bodnár Ádám

2011. január 10. 12:20

Lesz HDMI-csatlakozós set-top box a Diginél

A Gazdasági Versenyhivatal tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat gyanúja miatt versenyhatósági vizsgálatot indított a Digi Kft. ellen, mert a digitálisnak reklámozott műholdas tévészolgáltatást csak analóg csatlakozós set-top boxszal lehetett igénybe venni. Szeptembertől lesz HDMI-csatlakozós set-top box a Diginél.

A Gazdasági Versenyhivatal azt kifogásolta, hogy a DIGI műholdas televíziószolgáltatását  digitálisnak kommunikálta, noha a szolgáltatási csomagok csak analóg csatlakozású set-top boxszal voltak igénybe vehetők. Bár a műsorszolgáltató által digitális formában sugárzott műsorjel az előfizetőknél kihelyezett set-top boxig digitális formátumban érkezik, a készülék ezeket a jeleket analóggá alakítja át, így a set-top box kimenetén analóg jel megy a fogyasztók televíziókészülékére.

A GVH által folytatott vizsgálat nyomán a Digi Kft. vállalta, hogy a HDMI-csatlakozós set-top boxszal nem rendelkező előfizetők számára 2011. szeptember 1-től külön díj ellenében olyan set-top box megvásárlását teszi lehetővé, amely rendelkezik HDMI-kimenettel. Emellett a szolgáltató vállalata, hogy a fenti lehetőséget az általános szerződési feltételeiben (ÁSzF) 2011. szeptember 1-i hatályba lépési időponttal közzéteszi, és a módosításról az előfizetőit a jogszabályi előírásoknak megfelelően, a számlalevélben feltüntetve tájékoztatja.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A Digi vállalta továbbá, hogy az általános szerződési feltételek módosításának megtörténtét és az azzal kapcsolatos közzétételi/tájékoztatási kötelezettség teljesítését legkésőbb 2011. szeptember 30-ig  a Gazdasági Versenyhivatal felé igazolja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság részére benyújtott módosított általános szerződési feltételek szövegének, illetve az előfizetők részére számlalevélen történt tájékoztatás mintapéldányának bemutatásával.

"A GVH a Digi Kft. vállalásainak elfogadásával és kötelezővé tételével biztosíthatónak látta a versenyhez fűződő közérdek védelmét és a megtörtént események fogyasztók számára történő kedvező korrigálását. A GVH tehát a vállalás teljesítését tette kötelezővé anélkül, hogy döntésében a törvénysértés megvalósulását vagy annak hiányát megállapította volna. A versenyhivatal a kötelezettségvállalások teljesítését utóvizsgálattal ellenőrizni fogja" - áll a szervezet által kiadott közleményben.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság legfrissebb (tavaly augusztusra vonatkozó) adatai szerint a DIGI műholdas előfizetői közül egyre többen elpártolnak. A piac növekedése mellett a DIGI egy év alatt több mint harmincezer ügyfelet veszített, így részesedése csaknem tíz százalékponttal, 54,3-ról 44,6 százalékra zuhant, miközben a T-Home Sat TV előfizetők száma több mint a duplájára nőtt.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról