Szerző: Dojcsák Dániel

2010. december 30. 15:33

A Samsung januárban bemutatja a Galaxy Playert

A jövő év máris elkezdődött, legalábbis a dél-koreai Samsung bejelentette, hogy a sikeres Galaxy S androidos okostelefonjából a januári CES-en bemutat egy GSM/3G nélküli verziót, amivel a médialejátszók és a kézi játékkonzolok piacát támadja. Pontosan ahogyan az iPhone után is megjelent az iPod Touch.

A Samsung több mint 10 millió Galaxy S okostelefont értékesített a megjelenés óta eltelt néhány hónapban, s most egy lecsupaszított, feltételezhetően jelentősen olcsóbb verzióval a médialejátszók és kézi játékkonzolok közt is megméreti magát. A cég ezzel a lépésével még közelebb került ahhoz, hogy a Galaxy márkanevet megerősítse, s az Apple iPod, iPad, iPhone ellen küldje.

Az új eszköz neve Samsung Galaxy Player lesz, kiegészítve a Galaxy sorozatot. Az első Galaxy a középkategóriás Spica volt, amit később követett a csúcskategóriás Galaxy S, az első igazi androidos tablet, a Galaxy Tab, illetve az olcsó okostelefon szegmensben harcoló Galaxy 3 - mindegyiken Android fut. A Player ígéretes szereplője lehet a 2011-es kütyüfelhozatalnak, de a jelenlegi információk szerint legalább áprilisig, esetleg júniusig kell várni arra, hogy megvásárolható legyen a nyugati világban. Elsőként Dél-Koreában jelenik majd meg a következő hónapban, majd megérkezik az USA-ba, s csak ezután lesz elérhető a világ többi részén.

Az Apple-nek már sikerült

Árakról a Samsung nem nyilatkozott, de feltételezhetően többféle verzió közül választhatunk majd, az eltérést a rendelkezésre álló belső memória adja majd, csakúgy, mint az iPodok és az iPadek esetében. A YP-GB1 kódnevű Player hardveres specifikációja közel megegyezik a Galaxy S-ével, leszámítva azt, hogy OLED helyett LCD kijelzőt kap, illetve már indulásként az Android frissebb, feltételezhetően a 2.3-as Gingerbread verziója lesz rajta. A kijelző átlója viszont ugyanúgy 4 hüvelyk, maga az eszköz 1 centiméter vastag és 121 gramm lesz. A készüléket zene- és médialejátszásra, valamint játékra ajánlja a vállalat.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Sokak szkeptikusan tekinthetnek a Samsung lépésére, s nehezen lehet elsőre megérteni, hogy miért hoz ki a gyártó egy ilyen eszközt. A szkepticizmus első alapja az lehet, hogy az Android még nem egy ütős játékplatform, s az Android Market jelenlegi gyakorlata nem támogatja a minőségi alkalmazások tömeges elterjedését. A Samsung viszont már most ad saját alkalmazás-piacteret Samsung Apps néven, ahol például a Need for Speed: Shift érhető el a Tabon. Illetve a következő 1-2 évben az Android Market kínálata is felfejlődhet, ha a fejlesztők is úgy akarják.

Az iPod touch sikere viszont jó ómen, s mind a mai napig az iOS eszközök piacán a touch egy jelentős szereplő. Idén őszig körülbelül 45 millió touch-ot adtak el. Ha csak ezzel kalkulálunk, akkor a Player is bizonyára siker lesz, ráadásul a Samsungnak van tapasztalata a médialejátszók piacán is, hiszen az iPod-kultusz előtt az egyik legnépszerűbb lejátszó épp a Samsung Yepp volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról