Szerző: Koi Tamás

2010. december 28. 12:49

Logitech: semmi baj nincs a Google TV-vel

Alaptalanok azok a karácsony előtti híresztelések, melyek azt állítják, hogy a Google több gyártópartnerét arra kérte, függessze fel a tévés tartalomdisztribúciós rendszerével kompatibilis eszközök gyártását - közölte a Logitech.

A svájci perifériagyártó képviselője hétfőn határozottan kijelentette, hogy szó sincs a gyártás leállításáról a Logitechnél: "Teljesen alaptalanok azok a spekulációk, melyek szerint szoftveres problémák le kellett állítani a Revue box gyártását" - mondta el Nancy Morrison tegnap a Dow Jonesnak. A Wall Street Journal által idézett közleményben azokra a december közepén felszínre került pletykákra reagált hivatalosan a svájci gyártó, melyek alapján a szakma komoly kérdéseket vetett fel a Google TV jövőjével kapcsolatban.

Bár a koncepció előremutató és innovatív, nem túl jó ómen, hogy a Google TV megjelenését finoman szólva sem fogadta kitörő lelkesedéssel a tartalomszolgáltatói ipar, ami eleve kérdésessé teszi a platform életképességét. Úgy tűnik, a nagyközönség sem ölelte kebelére az első olyan hardvereket, melyek a Google rendszerével kompatibilisek, így többek közt a Logitech által gyártott Revue set-top boxról sem zengtek ódákat a tulajdonosok és a tesztelők. A bennfentes források szerint sok még a probléma a készülékeken futó szoftverrel, illetve a platformintegrációval - a cégnél gőzerővel dolgoznak a javításon, miközben a színfalak mögött a tartalomszolgáltatókat is megpróbálják jobb belátásra bírni a Google emberei.


Logitech Revue beltéri egység: nincs szükség módosításra

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Ennél nagyobb probléma, hogy a rendszer működéséből fakadó bevételkieséstől tartó tartalomszolgáltatók egyes, korábban kiszivárgott hírek szerint hajlanának akár arra is, hogy ha a Google a támogatásuk nélkül próbálja bevonni a Google TV platform alá a műsoraikat, eszközszinten korlátozzák, hogy mivel lehet megtekinteni a webes videókat. Ezzel gyakorlatilag kizárhatnánk a rendszerükből azokat a vevőberendezéseket, melyeket kifejezetten a szolgáltatás igénybevételére hoztak létre. A nagy tartalomelőállítók közül az ABC, a CBS és az NBC jelenleg is blokkolják műsoraikat a Google TV-ben, ami egyelőre nem sok jóval kecsegtet a platform számára.

Az amerikai TV-s reklámpiac nagyjából 70 milliárd dolláros éves bevételének egy részére pályázó Google eddig jobb híján kisebb online videoszolgáltatókkal tudott csak megegyezni, ezek a cégek ugyanis érdekeltek abban, hogy a Google TV révén minél több nézőhöz juttassák el tartalmukat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról