Szerző: Koi Tamás

2010. december 16. 11:31

Két szolgáltatónál is jelentősen olcsóbb lett a Galaxy Tab

Lényegesen olcsóbban, illetve jobb feltételekkel juthat hozzá a Samsung szép reményű táblagépéhez az, aki közvetlenül a karácsonyi ünnepek előtt kívánja megvásárolni. Dühönghetnek azok, akik korábban vettek.

A Samsung Galaxy Tabet elsőként a T-Mobile kezdte árulni Magyarországon, a cég kínálatában október 28-án jelent meg a tablet, melyet akkor még csak mobilinternet-előfizetéssel, illetve önállóan, horrorisztikus (290 ezer forintos) listaáron lehetett megvásárolni. Másodikként a Vodafone lépett be a Galaxy Tabet forgalmazók körébe november közepén, végül pedig november második felében a Telenor csatlakozott - a norvég tulajdonú operátornál a két riválissal ellentétben kizárólag hangalapú tarifával lehetett hozzájutni a kütyühöz.

A konstrukciók és árak azóta két szolgáltatónál, a Telenornál és a T-Mobile-nál jelentősen változtak, így előbbi immár nem csak hangalapú tarifákkal árulja a Galaxy Tabet, hanem mobilinternet-tarifákkal is. A tablet az összesen 45 gigabájt adatforgalmat tartalmazó, p2p-felhasználásra is alkalmas, havi 9 ezer forintba kerülő Internet Prémium tarifával 95 ezer forintba kerül (két év hűségnyilatkozattal), és ugyanennyit kell fizetni érte a havi 6500 forintba kerülő Internet Flexi csomaggal megrendelve. Ez lényegesen kedvezőbb konstrukciónak mondható a kezdetinél, ahol legkevesebb 130 ezer forintot kellett fizetniük azoknak, akik elsőként hozzá akartak jutni a Galaxy Tabhez - nem egészen egy hónapja.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Időközben a T-Mobile is korrigált mind az árakon, mind a konstrukciókon, így például a cégnél a havi 6400 forintba kerülő, 7 gigabájt adatforgalmat tartalmazó RelaxNet L mobilnet-tarifával 110 ezer forintba kerül a tablet, vagyis 30 ezer forinttal kell kevesebbet fizetni érte, mint a megjelenéskor. Újdonság, hogy a T-Mobile-nál immár MédiaMánia díjcsomagokkal is megvásárolható az eszköz, MédiaMánia XL díjcsomaggal 40 ezer, MédiaMánia L díjcsomaggal pedig 60 ezer forintot kell érte a kasszánál hagyni, szintén két év hűségvállalással.

Ennél sokkal szembeötlőbb, hogy a Galaxy Tab listaára időközben 290 ezer forintról kevesebb mint a felére, 135 940 forintra zuhant a T-Mobile-nál - aki nem akar új előfizetést kötni vagy hűségszerződést vállalni, ennyiért elviheti a készüléket. Az árcsökkentést alighanem az iPad hazai bevezetése indokolta - a legolcsóbb 3G-s iPad itthon 178 ezer forintért kapható, és még a létező legolcsóbb modellért is 148 ezer forintot kell fizetni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról