Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Nagy tervekkel vág neki 2011-nek a RIM

Koi Tamás, 2010. december 08. 11:35
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

2011-ben sok újdonságot hozhat a Research in Motion termékpalettája - a változásokra a cégnek nagy szüksége is van, az okostelefon-piacon ugyanis folyamatosan teret veszít, és későn tud csak előrukkolni saját tabletjével, a PlayBookkal.

A kanadai gyártónál 2011 egyik legnagyobb durranása éppen a szeptember végén bemutatott, 7 hüvelykes kapacitív érintőkijelzővel ellátott PlayBook lehet - a RIM tabletjének születését fokozott érdeklődés kíséri, mivel a vállalat nem állt be az Android platformra építkező gyártók egyre népesebb táborába, hanem saját, nemrég felvásárolt platformjára, a QNX-re építi a terméket, melynek egyik legfontosabb megkülönböztető jegye lehet az elsődleges riválisnak számító iPadhez hasonlítva a Flash tartalmak teljes támogatása.

Mike Lazaridis, a vállalat társelnök-vezérigazgatója egy tegnapi konferencián a BlackBerry okostelefonok jövőjével kapcsolatosan kijelentette, hogy a cégnél gőzerővel dolgoznak azon, hogy QNX idővel ne csak a tableteken, hanem az okostelefonokon is megjelenjen. A D: Dive into Mobile  rendezvényen Lazaridis elmondta, a QNX robusztusabb felépítése miatt az okostelefonos implementáláshoz mindenképpen erősebb hardverre lesz szükség, így vélhetően csak akkor kezdődhet meg a platform átültetése a BlackBerrykre, ha azokba többmagos processzort szerelnek majd.

A Research in Motion első embere a PlayBook kapcsán kitért arra is, hogy a tabletnek igény szerint később érkezhet olyan verziója is, mely a jelenlegi, 7 hüvelykesnél nagyobb kijelzővel lesz majd ellátva. Emlékezetes, hogy Steve Jobs, az Apple első embere korábban a 7 hüvelykes, vagy kisebb képátlójú érintőkijelzővel ellátott tableteket életképtelen, halva született termékeknek nevezte - a Samsung ehhez képest már több mint egymillió Galaxy Tabon adott túl (a PlayBookból jövőre 2-4 milliós eladási darabszámot jósolnak elemzők).

Egy másik, a gyártó háza tájáról származó, múlt heti hír szintén meghatározhatja a BlackBerry okostelefonok jövőbeni fejlődési irányát: a cég december elején jelentette be, hogy felvásárol egy neves svéd fejlesztőcsapatot, a The Astonishing Tribe-ot (tat), melyhez több, a mobiltelefonok kezelőfelületével kapcsolatos innovatív megoldás kapcsolódik.

A tat felvásárlásával az a célja lehet a RIM-nek, hogy a BlackBerry okostelefonok ódivatúnak tekintett, így a nagyobb tömegek számára kevésbé vonzó kezelőfelületét némi vérfrissítéssel lássa el. A gyártó a BlackBerry 6 OS bevezetésekor ugyan valamelyes átalakította a kezelőfelületet, a BlackBerrykre jellemző sajátosságok megtartásával, a tat segítségével azonban ez az irány újabb lendületet vehet.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.