Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 23. 12:25

Szuperolcsó készülékekkel jelentkezett a Nokia

Kedvező árú QWERTY-s okostelefonnal jelentkezett a Nokia. Az X2-01 elsősorban azok figyelmére számít, akik sokat használnak internetes közösségi szolgáltatásokat vagy éjjel-nappal SMS-eznek, vagyis elsősorban a fiatalokat célozza

HIRDETÉS

Az alacsony árért cserébe a vásárlóknak le kell mondaniuk még a 3G luxusáról is, amelyet Wi-Fi kapcsolat sem helyettesíthet, mivel az X1-01 még a Wi-Fi vezérlőt is nélkülözi, vagyis az adatkapcsolat GPRS/EDGE szabványon mehet legfeljebb, de a vállalat szerint csak így érhető el az alacsony ár  - a közösségi oldalakon történő üzenetváltásra vagy e-mailezésre a GPRS/EDGE is megteszi. Nagyméretű fotókat biztos nem fog vele feltölteni a tulajdonos, mivel a beépített kamera felbontása mindössze 640x480 pixel.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x)

A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

Egészségbiztosítási program, külföldbiztos kódolás, átlátható drótváz (x) A MediHelp költséghatékonyan, egyszerűen nyújt nemzetközi egészségbiztosítást.

A 119x60x14,3 milliméter méretű, 107 grammos telefon 2,4 hüvelykes QVGA kijelzővel rendelkezik, memóriája 8 gigabájtos kártyával bővíthető, hogy legyen hely a zenéknek - az X1-01 készítői ugyanis azt gondolják, erre is kiváló a készülék, éppen ezért könnyen elérhető zenelejátszót és FM-rádiót is kapott, valamint elérhető róla az Ovi Music szolgáltatás (azokban az országokban, ahol ez működik). Az X2-01 négy színben lesz kapható még az idén, az ajánlott  ára nettó 80 euró.

A finnek emellett piacra dobták eddigi legolcsóbb 3G-s készüléküket, a C2-01 modellt, amely egy hagyományos formájú és billentyűzetű telefon, szintén a fiatalok igényeihez igazítva. A Series 40 platformra épülő készülék előlapján 2 hüvelykes kijelző, a hátulján pedig egy 3,2 megapixeles kamera található, hogy a képeknek és zenéknek legyen hely, akár 16 gigabájtos memóriakártya is támogatott. Ebben a készülékben is van FM-rádió, zenelejátszó, került bele Bluetooth-adóvevő és elérhető róla az Ovi Music is. A C2-01 végfelhasználói ára 70 euró, ami mai árfolyamon 19 ezer forintot jelent.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 12:50

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.