Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 23. 12:25

Szuperolcsó készülékekkel jelentkezett a Nokia

Kedvező árú QWERTY-s okostelefonnal jelentkezett a Nokia. Az X2-01 elsősorban azok figyelmére számít, akik sokat használnak internetes közösségi szolgáltatásokat vagy éjjel-nappal SMS-eznek, vagyis elsősorban a fiatalokat célozza

Az alacsony árért cserébe a vásárlóknak le kell mondaniuk még a 3G luxusáról is, amelyet Wi-Fi kapcsolat sem helyettesíthet, mivel az X1-01 még a Wi-Fi vezérlőt is nélkülözi, vagyis az adatkapcsolat GPRS/EDGE szabványon mehet legfeljebb, de a vállalat szerint csak így érhető el az alacsony ár  - a közösségi oldalakon történő üzenetváltásra vagy e-mailezésre a GPRS/EDGE is megteszi. Nagyméretű fotókat biztos nem fog vele feltölteni a tulajdonos, mivel a beépített kamera felbontása mindössze 640x480 pixel.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A 119x60x14,3 milliméter méretű, 107 grammos telefon 2,4 hüvelykes QVGA kijelzővel rendelkezik, memóriája 8 gigabájtos kártyával bővíthető, hogy legyen hely a zenéknek - az X1-01 készítői ugyanis azt gondolják, erre is kiváló a készülék, éppen ezért könnyen elérhető zenelejátszót és FM-rádiót is kapott, valamint elérhető róla az Ovi Music szolgáltatás (azokban az országokban, ahol ez működik). Az X2-01 négy színben lesz kapható még az idén, az ajánlott  ára nettó 80 euró.

A finnek emellett piacra dobták eddigi legolcsóbb 3G-s készüléküket, a C2-01 modellt, amely egy hagyományos formájú és billentyűzetű telefon, szintén a fiatalok igényeihez igazítva. A Series 40 platformra épülő készülék előlapján 2 hüvelykes kijelző, a hátulján pedig egy 3,2 megapixeles kamera található, hogy a képeknek és zenéknek legyen hely, akár 16 gigabájtos memóriakártya is támogatott. Ebben a készülékben is van FM-rádió, zenelejátszó, került bele Bluetooth-adóvevő és elérhető róla az Ovi Music is. A C2-01 végfelhasználói ára 70 euró, ami mai árfolyamon 19 ezer forintot jelent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról