Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Szétesik a Dell mobilos üzletága

Bodnár Ádám, 2010. november 18. 09:29
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Januárban elhagyja a Dellt Ron Garriques, az általa vezetett mobilos részleget pedig megszüntetik, derült ki egy, az amerikai Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez eljuttatott dokumentumból.

Ron Garriques motorolás veterán 2007-ben érkezett a Dellhez, a feladata az volt, hogy a vállalat okostelefon-piaci erőfeszítéseinek élére álljon és irányítása alatt a Dell betörjön ebbe a szegmensbe. Ez azonban egyelőre nem sikerült, a cég három év alatt egyetlen olyan készülékkel sem jelentkezett, amellyel igazán felhívta volna magára a figyelmet. Garriques részlegének egyik friss terméke az 5 hüvelykes androidos Streak, amely a Wall Street Journalnak nyilatkozó bennfentes forrás szerint majdnem egy évet késett, eladásai pedig "jelentéktelenek" voltak. A Streak okostelefonnak túl nagy, tabletnek viszont kicsi.

Michael Dell 2007 elején tért vissza az általa alapított és nevét viselő PC- és szervergyártó élére, hogy revitalizálja azt, kiváltképp a lakossági értékesítést, amely teljesen elsorvadt a cégekre koncentráló direkt modell árnyékában. Az azóta eltelt közel négy év alatt a vállalati szegmensben a Dell számos felvásárlást hajtott végre az adattárolás, rendszermenedzsment és szolgáltatások területén, a fogyasztói tevékenység azonban nemigen változott azt leszámítva, hogy az értékesítés erőteljesen elmozdult a közvetett modell irányába.

Az Engadget még tavasszal megszerzett egy prezentációt, amelyen a Dell által tervezett okostelefonok szerepeltek - az ott látható készülékek közül egyelőre csak a Streak vált valósággá, illetve a Windows Phone 7-et futtató Venue Pro. A 2010 negyedik negyedévére ígért androidos Thunder, amely 4,1 hüvelykes OLED érintőkijelzőt és Qualcomm Snapdragon processzort kap, még sehol sincs, de a Tegra 2 chipes, digitális tévétunerrel is ellátott Looking Glass 7 kódnevű tabletről sem érkezett azóta hír, pedig a Dell novemberre ígérte a bolti megjelenést.

A Garriques által vezetett mobilkommunikációs divíziót a Dell feloszlatja és a maradékait a cég más üzletágaihoz csatolja - az indoklás szerint ez megkönnyíti a termékfejlesztést és az értékesítést. A január végén távozó vezető 2011 végéig külső tanácsadóként segíti a céget.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.