Szerző: Bodnár Ádám

2010. november 18. 09:29

Szétesik a Dell mobilos üzletága

Januárban elhagyja a Dellt Ron Garriques, az általa vezetett mobilos részleget pedig megszüntetik, derült ki egy, az amerikai Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez eljuttatott dokumentumból.

Ron Garriques motorolás veterán 2007-ben érkezett a Dellhez, a feladata az volt, hogy a vállalat okostelefon-piaci erőfeszítéseinek élére álljon és irányítása alatt a Dell betörjön ebbe a szegmensbe. Ez azonban egyelőre nem sikerült, a cég három év alatt egyetlen olyan készülékkel sem jelentkezett, amellyel igazán felhívta volna magára a figyelmet. Garriques részlegének egyik friss terméke az 5 hüvelykes androidos Streak, amely a Wall Street Journalnak nyilatkozó bennfentes forrás szerint majdnem egy évet késett, eladásai pedig "jelentéktelenek" voltak. A Streak okostelefonnak túl nagy, tabletnek viszont kicsi.

Michael Dell 2007 elején tért vissza az általa alapított és nevét viselő PC- és szervergyártó élére, hogy revitalizálja azt, kiváltképp a lakossági értékesítést, amely teljesen elsorvadt a cégekre koncentráló direkt modell árnyékában. Az azóta eltelt közel négy év alatt a vállalati szegmensben a Dell számos felvásárlást hajtott végre az adattárolás, rendszermenedzsment és szolgáltatások területén, a fogyasztói tevékenység azonban nemigen változott azt leszámítva, hogy az értékesítés erőteljesen elmozdult a közvetett modell irányába.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az Engadget még tavasszal megszerzett egy prezentációt, amelyen a Dell által tervezett okostelefonok szerepeltek - az ott látható készülékek közül egyelőre csak a Streak vált valósággá, illetve a Windows Phone 7-et futtató Venue Pro. A 2010 negyedik negyedévére ígért androidos Thunder, amely 4,1 hüvelykes OLED érintőkijelzőt és Qualcomm Snapdragon processzort kap, még sehol sincs, de a Tegra 2 chipes, digitális tévétunerrel is ellátott Looking Glass 7 kódnevű tabletről sem érkezett azóta hír, pedig a Dell novemberre ígérte a bolti megjelenést.

A Garriques által vezetett mobilkommunikációs divíziót a Dell feloszlatja és a maradékait a cég más üzletágaihoz csatolja - az indoklás szerint ez megkönnyíti a termékfejlesztést és az értékesítést. A január végén távozó vezető 2011 végéig külső tanácsadóként segíti a céget.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról