Szerző: Koi Tamás

2010. október 7. 16:07

Átalakítja mobilnet-kínálatát a Telenor

Átalakul a Telenor Magyarország úgynevezett small screen, vagyis kifejezetten a mobiltelefonos adatfogyasztásra rendszeresített tarifaválasztéka.

HIRDETÉS

A cég által ma közzétett Általános Szerződési Feltételek változásáról szóló közlemény tanúsága szerint november 7-től több olyan internettarifa is megszűnik a cégnél, melyek kifejezetten kis mennyiségű adatforgalmi keretet tartalmaztak. A cég kínálatának legolcsóbb mobilnetes konstrukcióit egy átalakuló díjcsomag, valamint vélhetően új ajánlatok veszik át, ezek tulajdonságairól azonban üzleti titokra hivatkozva egyelőre nem közölt részleteket a szolgáltató.

A Telenor meglévő hangalapú előfizetései - függetlenül attól, hogy kártyás, vagy havidíjas rendszerben üzemelnek - mellé jelenleg három, kifejezetten mobilos használatra szánt internetcsomagot kínál. A Mobil Online S, M és L márkanevű opciós csomagok rendre 20, 100 és 200 megabájt forgalmi keretet tartalmaznak, havi előfizetési díjuk 480 és 1990 forint közt mozog. A vállalat november 7-én megszünteti a két kisebb értékű csomag, a Mobil Online S és M értékesítését, ezután ebben a tarifacsaládban kizárólag a Mobil Online L vehető majd igénybe, jó hír ugyanakkor, hogy változatlan áron háromszáz megabájttal megnő a forgalmi keret. A változások a Telenor Mobil Online Napijegy és Mobil Online Start szolgáltatásait nem érintik majd.

A Telenor számára kritikus fontosságú, hogy aktív mobilnetes ügyfélbázisát növelni tudja, alighanem a novemberi változások is ezt a célt szolgálják majd. A Telenor idén eddig fej-fej melletti versenyt folytatott a Vodafone-nal a mobilnet-piacon, és bár volt idén a második pozícióban is, a Vodafone a nyáron megelőzte az operátort. Mindezt annak ellenére, hogy a Telenor idén több, a magyar piacon egyedülálló mobilnet-konstrukcióval is jelentkezett (Internet Praktikum, Internet Prémium).

A norvég tulajdonú cég két konkurensénél szintén szerepelnek a kínálatban small screen mobilnetes konstrukciók. A T-Mobile-nál 40, 100 és 500 megabájt forgalmi keretet tartalmazó csomagokra lehet előfizetni (690-től 1990 forintos havidíjért), a Vodafone-nál a MobilWeb Hobbi opció 50, a MobilWeb Profi pedig 500 megabájt adatforgalmi keretet tartalmaz, rendre ezer és kétezer forintos havidíjért cserébe.

a címlapról