Szerző: Koi Tamás

2010. október 05. 10:10:00

Nem lesz Froyo-alapú tablet az LG-nél

Váratlanul megváltoztatta korábbi termék-ütemtervét az LG Electronics, a cég mégsem dob idén piacra tabletet.

Az LG Electronics korábban többször is utalt rá, hogy tervezi olyan tablet forma hordozható eszközök piacra dobását, melyek a Google Android operációs rendszerét futtatják. A vállalat mobilrészlegének vezetője, Skott Ahn nem egészen egy hónapja, az első Froyo-alapú androidos készülékeket bejelentő sajtótájékoztatón a negyedik negyedévben várható újdonságok közt említette a cég első tablet megoldását, mostanra azonban a jelek szerint meggondolták magukat a cég vezetői.

A Reuters céges, belső forrásból származó értesülései szerint az LG célja egy olyan tablet piacra dobása, mely a "legmegbízhatóbb" Google Android változatot futtatja, ez azonban biztosan nem a Froyo lesz - derül ki az egyik, neve elhallgatását kérő magas beosztású alkalmazott beszámolójából. Egyelőre nem tudni, hogy melyik Android verzió lesz a megfelelő az LG számára, a vállalat ugyanakkor nagy valószínűség szerint megvárja a kifejezetten tabletekhez fejlesztett Honeycomb kódnevű kiadást, melyet valamikor jövőre készít el a Google.

Az LG ezzel komoly előnyt ad a tablet-piacon legfőbb riválisának, a Samsungnak, mely szeptemberben dobta piacra első tabletjét Galaxy Tab néven. A Samsung kütyüjére gyárilag a Froyót telepítik, amivel a tesztelők egyöntetű véleménye szerint a készülék egyelőre inkább tűnik túlméretezett mobilnak, mint tabletnek. A Samsungnak ugyanakkor aligha volt más választása, miután a cég a hordozható (mobil)kommunikációs eszközök piacán egész pályás letámadást akar végrehajtani a legnagyobb piaci szereplőkkel szemben.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

Könnyen lehet, hogy az LG ütemtervének hirtelen megváltozása már a cég új vezetéséhez köthető. A cégtől október elsejétől távozott az LG-ből a mobilpiacon is erős pozíciókkal rendelkező vállalatot kovácsoló Nam Yong, akinek a mobilrészleg idei siralmas teljesítménye miatt kellett leadnia a vezérigazgatói posztot. Yong távozásakor felröppentek olyan pletykák is, hogy rövidesen Skott Ahn is követni fogja a korábbi cégvezetőt, erről azonban mindeddig nem született döntés.

Az LG Electronics jelenleg a mobilpiac harmadik legnagyobb gyártójának számít, a cég idén többször kijelentette, hogy eltökélt az okostelefon-kínálat szélesítésében: a gyártó idén körülbelül 20 új okostelefon bemutatását tervezi, köztük Windows Mobile, Android és Linux operációs rendszerekre építkező típusokkal. A vállalat szeptemberben leplezte le Optimus Chic és Optimus One márkanevű középkategóriás újdonságait, melyektől komoly sikereket várnak Koreában.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 19:23

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.