Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

Nem lesz Froyo-alapú tablet az LG-nél

Koi Tamás, 2010. október 05. 10:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Váratlanul megváltoztatta korábbi termék-ütemtervét az LG Electronics, a cég mégsem dob idén piacra tabletet.

Az LG Electronics korábban többször is utalt rá, hogy tervezi olyan tablet forma hordozható eszközök piacra dobását, melyek a Google Android operációs rendszerét futtatják. A vállalat mobilrészlegének vezetője, Skott Ahn nem egészen egy hónapja, az első Froyo-alapú androidos készülékeket bejelentő sajtótájékoztatón a negyedik negyedévben várható újdonságok közt említette a cég első tablet megoldását, mostanra azonban a jelek szerint meggondolták magukat a cég vezetői.

A Reuters céges, belső forrásból származó értesülései szerint az LG célja egy olyan tablet piacra dobása, mely a "legmegbízhatóbb" Google Android változatot futtatja, ez azonban biztosan nem a Froyo lesz - derül ki az egyik, neve elhallgatását kérő magas beosztású alkalmazott beszámolójából. Egyelőre nem tudni, hogy melyik Android verzió lesz a megfelelő az LG számára, a vállalat ugyanakkor nagy valószínűség szerint megvárja a kifejezetten tabletekhez fejlesztett Honeycomb kódnevű kiadást, melyet valamikor jövőre készít el a Google.

Az LG ezzel komoly előnyt ad a tablet-piacon legfőbb riválisának, a Samsungnak, mely szeptemberben dobta piacra első tabletjét Galaxy Tab néven. A Samsung kütyüjére gyárilag a Froyót telepítik, amivel a tesztelők egyöntetű véleménye szerint a készülék egyelőre inkább tűnik túlméretezett mobilnak, mint tabletnek. A Samsungnak ugyanakkor aligha volt más választása, miután a cég a hordozható (mobil)kommunikációs eszközök piacán egész pályás letámadást akar végrehajtani a legnagyobb piaci szereplőkkel szemben.

Könnyen lehet, hogy az LG ütemtervének hirtelen megváltozása már a cég új vezetéséhez köthető. A cégtől október elsejétől távozott az LG-ből a mobilpiacon is erős pozíciókkal rendelkező vállalatot kovácsoló Nam Yong, akinek a mobilrészleg idei siralmas teljesítménye miatt kellett leadnia a vezérigazgatói posztot. Yong távozásakor felröppentek olyan pletykák is, hogy rövidesen Skott Ahn is követni fogja a korábbi cégvezetőt, erről azonban mindeddig nem született döntés.

Az LG Electronics jelenleg a mobilpiac harmadik legnagyobb gyártójának számít, a cég idén többször kijelentette, hogy eltökélt az okostelefon-kínálat szélesítésében: a gyártó idén körülbelül 20 új okostelefon bemutatását tervezi, köztük Windows Mobile, Android és Linux operációs rendszerekre építkező típusokkal. A vállalat szeptemberben leplezte le Optimus Chic és Optimus One márkanevű középkategóriás újdonságait, melyektől komoly sikereket várnak Koreában.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.