Szerző: Koi Tamás

2010. szeptember 29. 13:23

Összeborul a Facebook és a Skype?

Mind a Skype, mind a Facebook számára jelentős mérföldkőnek számíthat az a fejlesztés, mely kiszivárgott hírek szerint a népszerű VoIP-kliens legújabb változatával debütál majd, várhatóan heteken belül.

Az All Things Digital tűzhöz közel álló forrásai szerint a Skype és a Facebook hamarosan átfogó együttműködési megállapodást jelent majd be, mely mind a résztvevő vállalatok, mind pedig a két platform több százmilliós felhasználói bázisa számára komoly előnyöket tartogat. A megállapodás eredményeként a Skype hamarosan megjelenő, 5.0-s változatában lehetőség lesz Facebook-ismerősök felhívására, SMS-küldésre, valamint a felhasználók bejelentkezhetnek majd a Skype-ra Facebook-azonosítójukkal is (Facebook Connect).

A lépéssel a Facebook ismételten jelét adhatja annak, hogy egy egyszerű közösségi szolgáltatáson túlmenően kiterjedt és minél több felhasználót elérő kommunikációs központtá kíván válni belátható időn belül. A szolgáltatásnak jelenleg nagyjából félmilliárd regisztrált felhasználója van, míg a Skype-ra eddig körülbelül 560 millióan regisztráltak, vagyis a rendszeres Skype-felhasználók száma a Facebook-integrációnak köszönhetően több tíz- akár százmillióval is nőhet a jövőben.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A Facebook eddig nem adta jelét, hogy a Google-hoz hasonlóan saját VoIP-szolgáltatást indítana, jóllehet külső fejlesztők készítettek már olyan Facebook-alkalmazást, mellyel ingyenesen hívhatja a felhasználó az ismerőseit (ilyen a mobiltelefonokra optimalizált, Vonage Mobile for Facebook). Az elmúlt napokban felröppent ugyanakkor olyan pletyka, hogy a Facebook saját mobil operációs rendszert, illetve mobiltelefont fejleszt - később ezeket az értesüléseket a közösségi oldal részben cáfolta.

A Skype szeptember elején adta ki a PC-s kliens soron következő, 5.0-s változatának második bétáját, mely legjelentősebb fejlesztésként a tízfős videokonferencia lehetőségét hozta el a felhasználóknak. A programozók ebbe a kiadásba építették be először a Skype Home nevű felületet, melyen jobban összefoglalva látszanak a kapcsolatok, illetve ugyanezen a helyen könnyebben megtalálhatók a felhasználó Skype-fiókjával kapcsolatos beállítások. A videochat-funkció várhatóan a facebookos ismerősök esetében is működni fog.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

0

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.