Szerző: Koi Tamás

2010. szeptember 15. 10:36

Ismét gyakornokokat vár a Magyar Telekom

Ismét gyakornoki programot hirdet a Magyar Telekom a főiskolások és egyetemisták számára, így járulva hozzá a hallgatók gyakorlati tudásának elmélyítéséhez. A legjobbakra hosszú távon is számít a cég.

A Magyar Telekom februárban induló, öthónapos gyakornoki programjára olyan aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezhetnek, akik főiskolai szintű diplomát adó (BSc vagy BA), valamint egyetemi szintű diplomát adó (MSc és MA) képzésen vesznek részt. További feltétel a legalább középszintű angol nyelvtudás is. A program alkalmat ad a diákoknak arra, hogy multinacionális környezetben alapvető gyakorlati tudást szerezzenek, hogy kötelező gyakorlati tapasztalatukat megszerezzék, valamint hogy elindítsák karrierjüket.

Somorjai Éva, a cég humánerőforrás vezérigazgató-helyettese a program meghirdetése kapcsán elmondta, a cég eddig soha annyi gyakornokot nem fogadott még, mint idén: a szeptemberben indított programra csaknem ezer hallgató jelentkezett, végül 29 diákot választott ki a cég, 38 pedig tovább folytathatta a gyakornoki programot. A gyakornokokkal részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződést köt a vállalat, kéthónapos próbaidővel. A munka heti húszórás elfoglaltságot jelent, a bérezés bruttó 75 ezer forint havonta, mely a próbaidő lejártával széles körű béren kívüli juttatásokkal bővül.

A program első három hete az adott szakterületen való érdemi és tartalmas munkavégzésre készít fel. Ezt követően a gyakornokok konkrét, projektszerű feladatokban vesznek részt a vállalat különböző területein. Minden gyakornoknak van egy mentora, aki azon túl, hogy segít a beilleszkedésben, rendszeres visszajelzést ad és a készségek fejlesztésében is jelentős szerepet játszik. Ezzel a módszerrel a Magyar Telekom igyekszik nagyvállalati, összetett tudását és tapasztalatát megosztani a diákokkal, támogatva pályakezdésüket.

A gyakornoki program 2011. február 1-jével indul és július 31-ig tart. Jelentkezni az adatok, önéletrajzok feltöltésével 2010. szeptember 13-tól október 20-ig lehet a karrier.telekom.hu oldalon. A pályázók legkésőbb 2011. január 25-ig kapnak visszajelzést.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról