Szerző: Bodnár Ádám

2012. május 31. 07:58

Kétmilliárd forint felett a BalaBit forgalma

Nyilvánosságra hozta 2011-es pénzügyi eredményeit a BalaBit. Az elsősorban nemzetközi színtéren versenyző biztonságiszoftver-fejlesztő cég bevétele története során először haladta meg a 2 milliárd forintot.

2011-ben a 2 milliárd forint ot is meghaladta a BalaBit árbevétele, mondta el egy tegnapi sajtótájékoztatón Györkő Zoltán, a vállalat üzletfejlesztési vezetője. A bevétel 2010-hez képest 31 százalékkal emelkedett, vagyis nem vált valóra Györkő tavalyi előrejelzése, amikor 40 százalékos bővülést jósolt.

"Az elmúlt évben rendkívül komoly beruházást jelentett számunkra az új értékesítési csatornák megnyitása és a szervezeti bővülés. Ezek a befektetések igazán az idei évre fognak beérni. Ez az oka, hogy a tavaly ilyenkor adott prognózisunktól valamivel lefelé tért el az eredményünk, de azt gondolom, hogy az elért 31 százalékos növekedés kimagasló a piacon. Az idei évtől pedig újabb 30 százalékos árbevétel növekedést várunk" - mondta lapunknak az üzletfejlesztési vezető.

A cég húzóterméke elsősorban a kiemelt jogosultságú felhasználók tevékenységének monitorozására szolgáló Shell Control Box, amelynek értékesítési árbevétele az elmúlt 4 év alatt átlagosan 69 százalékkal nőtt. A BalaBit a Shell Control Box fejlesztésére újabb erőforrásokat dedikált, a cég Veszprémben létrehozott fejlesztőközpontjában már mintegy 30 fő dolgozik ezen a terméken.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A BalaBit legelterjedtebb terméke a nyílt forrású syslog-ng, amely minden jelentős Linux-disztribúciónak része már és világszerte közel 850 ezer cég használja. Ennek fizetős verziója, amely prémium funkciókkal rendelkezik és közvetlen terméktámogatás is jár hozzá, 43 százalékos bevételnövekedést produkált a legutóbbi pénzügyi évben. Jól teljesített a hardverrel integrált syslog-ng Store Box is, az ebből származó forgalom több mint kétszeresére növekedett. A legkisebb növekedést a legrégebbi termék, a Zorp proxytűzfal érte el, 19 százalékost.

"Az elmúlt évben komoly beruházásokat hajtottunk végre. Három új országban indultak el helyi képviseleteink (Franciaország, Oroszország és USA), megnyitottuk Veszprémben az első vidéki kutató-fejlesztő központunkat. Ebben az évben már érzékelhető ezeknek a befektetéseknek a megtérülése, így folyamatosan keressük a további lehetőségeket, például az Észak-amerikai és a Távol-keleti régióból tapasztalunk jelentős érdeklődést" - mondta Györkő Zoltán. Továbbra is lendületes növekedést tervez a cég, ennek érdekében a dolgozóinak létszámát 40 százalékkal bővítette tavaly - ez mintegy 40 fő felvételét jelenti, akik többsége a veszprémi fejlesztőközpontban kapott helyet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 04:39

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.