Szerző: xtr

2000. augusztus 18. 02:33

Alternatív rögzítés SocketA foglalathoz!

Nem először fordul elő, hogy egy socket foglalatról letörik a rögzítésre szolgáló pöcök. Ezt ugyanis műanyagból prec-öntik nagy tömegben, és a nagy számok törvénye szerint az öntési anyaghibák kis hányada, pont a rögzítő fülekhez esik. Ez a "probléma" léghűtésnél soha nem jön elő, hiszen minden bordához gyárilag tartozik rögzítőfül is. A baj a komolyabb hűtéseknél kezdődik, ahol sokkal nagyobb erővel kell a hűtőt a maghoz szorítani. Különösen kínos a dolog, ha egy alaplapi foglalat törik, és nem egy átalakító.

Az AMD úgylátszik még erre is gondolt, mert az eddig nap világot látott SocketA lapok (Asus, MSI, Gigabyte, Abit) mindegyikén volt a nyákon, a foglalat körül 4 db, 6 mm átmérőjű furat. Bizonyos pletykák szerint ez a Kryotech-AMD együttműködésnek köszönhető. Van is benne valami, mert a Kryotech hűtőknél még a tömítést is a fent említett erő biztosítja. (Egy gumigyűrűvel karöltve) Ez a 4 db furat persze házilag is nagyon jól felhasználható arra, hogy erős és megbízható rögzítést csináljunk mondjuk meglévő vízhűtésünkhöz, vagy készülő VapoChil-ünkhöz...

A TweakTown-on már láthattok is pár képet egy törött A7V-ről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról