:

Szerző: Koi Tamás

2010. augusztus 4. 15:14

Újabb településeken lett közműszolgáltató a T-Home

Újabb ütembe lépett a Magyar Telekom közműszolgáltatási projektje, a cég hat új településen nyújt augusztus 1-től energiaszolgáltatást nagykereskedelmi partnerein keresztül.

A T-Home a májusi piaci bevezetést követően újabb hat településsel bővítette kezdeti, meglehetősen szűk energiaszektorra vonatkozó szolgáltatási területét. A Magyar Telekom lakossági márkáját képező portfólió részeként május óta bizonyos ügyfelek kedvezményesen rendelhetnek földgáz- és áramszolgáltatást - a kedvezmény mértéke elérheti az 5-8 százalékot is, ami éves szinten akár több tízezer forint megtakarítást is hozhat a nagyobb háztartásoknak. A kedvezmény feltétele, hogy az ügyfél a telekommunikációs szolgáltatásait is a Magyar Telekomtól rendelje meg, az adott engedmény mértéke attól függ, hogy hány szolgáltatás van az ügyfél nevén, illetve az adott előfizető mióta ügyfele a szolgáltatónak.

A Magyar Telekom a kezdeti szakaszban Budapest XVIII. kerület, Miskolc, Szeged, Székesfehérvár és Szombathely városokban indította el kísérleti jelleggel az áram- és gázszolgáltatást az elosztó hálózatot üzemeltető partnerén keresztül. Ez a településlista egészült ki augusztus 1-től Budapest XI. kerületével, Debrecennel, Győrrel, Szolnokkal, Zalaegerszeggel, és Velencével, valamint ezek vonzáskörzetével.

A T-Home az energiaszolgáltatást megrendelő ügyfelek részére a szolgáltatóváltással járó adminisztratív teendőket is teljes egészében intézi, fontos azonban, hogy az ügyfélnek a korábbi szolgáltatója felé minden tartozását időben ki kell egyenlítenie. Az áram- és földgázellátás a teljes váltás idejére folyamatos marad, nincs szükség helyszíni szerelésre, kiszállásra. Az áram- és földgáz-szolgáltatáshoz szükséges mérőórák, vezetékek karbantartását továbbra is a jelenlegi szolgáltató (elosztó hálózati engedélyes) biztosítja, ugyanakkor az áram- illetve földgázszámla a váltás után a T-Home-tól érkezik, a telekommunikációs számlától függetlenül, külön borítékban.

A Magyar Telekom első energiapiaci ügyfelei várhatóan a napokban kaphatják kézhez első havi számláikat, a szolgáltató szerint ugyanis az összes adminisztratív teendő nagyjából két hónapot vesz igénybe. Egyelőre nem tudni, hogy ezt tudja-e tartani a Magyar Telekom, az mindenesetre sejthető, hogy a T-Home profiljától eddig merőben távol álló szolgáltatásra van igény a telekommunikációs cég ügyfelei körében: lapunk úgy tudja, hogy a szolgáltatást megrendelő előfizetők száma messze meghaladja a várakozásokat. A szolgáltatótól kapott információ szerint a Magyar Telekom energiapiaci ügyfeleinek száma eléri a tízezret.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.