Szerző: Koi Tamás

2010. július 27. 12:10

Új üzleti e-mail szolgáltatás a Vodafone-nál

VodaMail néven új üzleti szolgáltatással bővíti kínálatát a Vodafone. A meglevő és új üzleti ügyfeleinek kínált szolgáltatás a Microsoft Office Web Applications platformra épülő megoldás, melyet különféle akciókkal igyekszik kedvező ajánlattá tenni a cég.

A havidíjas konstrukcióban előfizethető Vodamail napjaink legnépszerűbb szolgáltatás-koncepciója szerint, cloud-alapokon működik, vagyis az ügyfeleknek nem kell sem szoftver- sem hardverberuházásokkal, valamint az oktatással bajlódniuk a rendszer beüzemeléséhez. Az előfizetés megkötése után gyakorlatilag azonnal elérhető Vodamailt emellett mobil adatcsomagjaival és telefonkínálatával összedrótozva próbálja még vonzóbbá tenni a szolgáltató.

A rendszer lelkét képező Outlook Web Applications révén a felhasználók az e-mail küldés- és fogadás funkción túl megoszthatják egymással például naptárukat és kapcsolataikat, emellett a rendszer előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen számítógépről elérhető, sőt, a Microsoft ActiveSync szolgáltatás megrendelésével az arra alkalmas mobiltelefonokkal is szinkronizálható.

A Vodamail postafiókhoz tartozó email-cím nem csak @vodamail.hu-ra végződhet, hiszen az ügyfél díjmentesen beállíthatja saját céges aldomain-jét vagy használhatja cégének domain-nevét is. A VodaMail kompatibilis az elterjedt internetes levelezőszabványokkal, így mind a POP3, mind az SMTP, mind az IMAP elérés lehetősége adott. A felhasználóknak arra is lehetősége nyílik, hogy a más webes szolgáltatásokban – pl. a Gmailben vagy Freemailben – folytatott magánlevelezésüket is üzleti VodaMail fiókjukban kezeljék. A tárhely az alap 1 GB-ról maximum 5 gigabájtig bővíthető.

A VodaMail 1GB tárkapacitású verziójának havidíja felhasználónként bruttó 500 Ft, az 5 GB-ra bővítés pedig 500 forintba kerül, akárcsak az ActiveSync opció. A Vodafone egy 200 megabájtnyi adatforgalmat tartalmazó mobilnet-előfizetéssel is kínálja a VodaMailt, melyért 1600 forintot kell fizetni havonta. A csomag hűségszerződés nélkül is előfizethető, az az új ügyfél azonban, aki legalább egy évre leköti magát, hat, levelezésre alkalmas készülék árából kedvezményt kap.

A 6 alkalmas, 18 órás, online képzés május 2-án indul. Az élő képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról