:

Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 17. 15:44

Corel: a tőzsdék kedvezően reagáltak Michael Cowpland távozására

Cowpland tegnap jelentette be azt, hogy lemond a Corel elnök-vezérigazgatói posztjáról. E hír hatására a cég részvényárfolyama az amerikai Nasdaq piacon 0,31$-ral 3,97$-ra nőtt, míg a Toronto-i értéktőzsdén 0,50 kanadai dollárral (9%-kal) 5,90 kanadai dollárra emelkedett. Elemzők szerint a befektetők bíznak abban, hogy az új helyzet segíteni fogja a céget abban, hogy jobbra forduljon a CorelDRAW és a WordPerfect készítőjének sorsa.

Szakértők egy része szerint a cégnek a lehető legtávolabb kell elmozdulnia attól, hogy közvetlenül versenyezzen a Microsoft-tal: az olyan gyorsan növekvő területekre kell koncentrálni a Corel-nek, mint pl. az Internet berendezések és elektronikus személyi asszisztensek (ahol a Linux szerepet játszhat platformként).

A Corel részvényei 1999 végéhez képest 76%-kal csökkentek tegnapig.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.