Szerző: Bodnár Ádám

2010. július 14. 13:22

Amerikában terjeszkedne a Nokia Siemens Networks

A Nokia Siemens Networks megvásárolná a Motorola távközlési berendezéseket gyártó részlegét, írta tűzhöz közeli forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal. A tárgyalások már javában zajlanak, a felek állítólag 1,1-1,3 milliárd dollár körüli vételárról egyeztetnek, az ügylet akár néhány héten belül létrejöhet.

A szétválás küszöbén álló Motorola telekommunikációs berendezéseket gyártó üzletágáért jelentkezett a Nokia Siemens Networks (NSN). A finn-német vegyesvállalat az Ericsson és a Huawei mellett a legnagyobb gyártó a távközlési berendezések piacán, és a Motorola bekebelezésével jelentős lépést tehetne a felzárkózás felé. Az amerikai akvizícióval elsősorban az USA piacán erősíthetné meg jelenlétét az NSNS, ahol a Motorolának a legnagyobb mobilszolgáltatók közül a Sprint Nextel és a Verizon Wireless egyaránt ügyfelei.

Egy évvel ezelőtt a Nokia Siemens Networks kísérletet tett a csődbe jutott Nortel Networks két részlegének felvásárlására is, azonban nem járt sikerrel. Az Ericsson közel kétszeresen túllicitálta az NSN ajánlatát és ezzel megszerezte a mobilhálózati berendezésekkel foglalkozó üzletágakat és a kapcsolódó kutatás-fejlesztési tevékenységet, a vállalati kommunikációs termékekért felelős divízió pedig az Avayáé lett.

A Motorola eredetileg már 2008 magasságában önállósítani akarta a mobiltelefonos tevékenységét, amely korábban a vállalat húzóerejét képezte, azonban a RAZR modellek kifulladásával már évek óta válságmódban üzeme. A válság kirobbanása keresztül húzta ezeket a terveket, az összeomló piacon egy önálló mobilos divízió nem lett volna életképes. A vállalat július elején juttatta el a szétválás menetét részletező dokumentumokat az amerikai Értékpapírpiaci- és Tőzsdefelügyelethez.

Greg Brown, a Motorola elnök-vezérigazgatója korábban úgy nyilatkozott, bár küszöbön áll a cég kettéválása egy fogyasztói termékeket és egy vállalati megoldásokat kínáló részre, az eladástól sem zárkóznak el, amennyiben valaki megfelelő árat kínál.Az idei első negyedévben a Motorola 5 milliárd dolláros forgalmából 896 millió dollárral vette ki a részét a Networks divízió, amely 112 milliós üzemi profitot ért el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.