Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Négy év után jött új verzió a Tomcatből

Bodnár Ádám, 2010. június 30. 15:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Letölthető az Apache Tomcat nyílt forrású Java webszerver legújabb verziója. A 7.0 bétában kijavították az elődök hibáit és számos új képességet vezettek be a fejlesztők.

hirdetés

Az Apache Software Foundation kiadta a népszerű Tomcat nyílt forrású Java webszerver régóta várt 7-es verziójának bétáját. A szoftver jelenlegi főverziója, a Tomcat 6.0 még 2006-ban jelent meg, azóta csak kisebb frissítéseken esett át, a kurrens, 2010 márciusában kiadott változat verziószáma 6.0.26. A Tomcat egyébként egy Java Servlet és Server Pages referencia-implementációként látta meg a napvilágot még a Sun Microsystemsnél. A vállalat 1999-ben tette nyitottá a kódot és adta át az Apache Software Foundationnek, amely önkéntesek bevonásával azóta is fejleszti.

A Tomcat 7 legfontosabb újdonságai között említhető a Java Servlet 3.0, JavaServer Pages (JSP) 2.2, and Expression Language (EL) 2.2 szabványok implementálása, amely révén javult az olyan keretrendszerek támogatása mint a Spring és a Struts. A Java Servlet 3.0 támogatása végre lehetővé teszi a Tomcat szerverek számára a kérések aszinkron kiszolgálását, ezzel jelentősen megnövelhető a szerverek kihasználtsága, végső soron a hatékonysága. A Tomcat korábban egy külső szolgáltatás hívásakor addig várt, amíg nem kapott választ.

Az Apache Software Foundation közleménye szerint a fejlesztők "letisztázták" a kódot és kijavították az összes ismert hibát, amelynek köszönhetően jelentős teljesítménynövekedést sikerült elérni. Sokat javítottak a memóriaszivárgások felderítésén, amelyek korábban sok gondot okoztak. A hibanaplózás is változtatásokon esett át annak érdekében, hogy az adminisztrátorok könnyebben azonosítani tudják, hogy egy problémát az alkalmazásban vagy valamelyik könyvtárban kell keresniük. Ezeket a módosításokat egyébként a Tomcat 6-ba is visszaportolták a fejlesztők.

Az Apache Tomcat 7 béta letölthető innen, az új verzió változásainak listája elolvasható itt. A szoftver Apache License 2.0 alatt érhető el, amely jószerével mindent megenged.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.