:

Szerző: Bizó Dániel

2010. június 24. 18:23

Üzembe állt a GTS-Datanet Carrier Ethernet hálózata

Befejezte Carrier Ethernet hálózati fejlesztéseinek első körét a GTS csoport, és a GTS-Datanet bejelentette az igénybe vehető új szolgáltatásokat, amelyeket kifejezetten nagy terhelésű vagy kritikus földrajzilag kiterjedt IP-hálózatok kialakításához ajánl, a bérelt vonali szolgáltatások kiváltására

.A Kelet-Közép-Európában működő GTS Central Europe csoport tavaly decemberben közölte, hogy Carrier Ethernet hálózatot kíván kialakítani a régióban, amellyel Layer 2 szolgáltatásokat tud kínálni, vagyis az ügyfelek teljesen natív Ethernet hálózatra csatlakozhatnak telephelyeik összekötésében, akár több száz kilométeres távolságban is. Optikai hálózatán keresztül a GTS-Datanet 10 Gbps sebességig tudja skálázni a szolgáltatást, a vállalt rendelkezésre állás pedig várhatóan "négykilences" lesz, ami évente 52 perc nem tervezett leállást jelent mindössze, mondta el a bejelentéskor a HWSW kérdésére Szép Tibor, a GTS-Datanet stratégiai, termékfejlesztési és kommunikációs igazgatója.

A GTS a hagyományos bérelt vonalak, valamint a komplexebb nagykiterjedésű megoldásokkal szemben egyszerűséget és költséghatékonyságot ígér. A GTS-Datanetnél mostantól elérhető az Ethernet Private Line, két végpont összekötéséhez, amely két földrajzi pont összekötését takarja Ethernet-alapokon, a kapcsolatonként már korábban említett 10 Gbps sebességig. Az Ethernet Virtual Private Line szolgáltatás lehetővé teszi, hogy egy porton több Ethernet link épüljön, amellyel megvalósítható a pont-multipont, de akár a multipont-multipont típusú topológiák. A harmadik negyedévben jelenik meg a GTS Ethernet LAN, amely VPN kapcsolatot tesz lehetővé végpontok közt, és így egyetlen, nagyteljesítmény LAN-ként üzemelhet földrajzilag elosztva. Az infrastruktúrát a cég optikai DWDM gerinc- és elhordóhálózata adja.

A GTS-Datenet a nagykereskedelmi ügyfeleknek is kínál továbbértékesítésre Carrier Ethernet kapacitást, ez a Network to Network Interface. Ezek a szolgáltatók beépíthetik portfóliójukba a Carrier Ethernet szolgáltatásokat. Tartva korábbi tervét, a GTS csoport 15 Carrier Ethernet csomópontot hoz létre az első körben, majd 2011 végéig mintegy 10 millió eurós beruházással összesen 450 ponton keresztül tud majd nyújtani ügyfeleinek ilyen szolgáltatásokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.