Szerző: Bodnár Ádám

2010. június 8. 14:28

Internetre kapcsolódnak a HP nyomtatói

Hamarosan az összes HP nyomtató képes lesz kapcsolódni az internetre, jelentette be egy hétfői rendezvényen Vyomesh "V.J." Joshi, a vállalat nyomtatási és képalkotási üzletágának vezetője. A cél az, hogy bárhol, bármilyen készülékről kinyomtatható legyen bármilyen dokumentum anélkül, hogy ehhez PC-re lenne szükség.

A vállalat útjára indítja az ePrint szolgáltatást, amely mindezt lehetővé teszi. Az ePrinttel kompatibilis nyomtatók saját, egyedi e-mail címmel rendelkeznek, amelyre a felhasználónak csak el kell küldenie a nyomtatni kívánt dokumentumot. Az ePrint támogatja a legnépszerűbb fájlformátumokat, például az Office-dokumentumokat, az Adobe PDF-et, vagy éppen a JPG-t. Mivel a küldés e-mailben történik, ezért bármilyen eszközről lehet nyomtatni amely e-mail küldésére képes, nincs szükség meghajtóprogram telepítésére. A vállalat azonban mobil eszközökhöz biztosít egy saját alkalmazást,

Az ePrinttel párhuzamosan elindult az ePrintCenter online szolgáltatás is, ahol a felhasználók nyomon követhetik a nyomtatási folyamatokat, konfigurálhatják a nyomtatóikat. Emellett lehetőség van automatikus nyomtatási feladatok beállítására is, például valaki kérheti, hogy minden reggel 8 órakor az előre kijelölt eszköz kinyomtassa kedvenc weboldalát, vagy a legfrissebb árfolyamokat.

A HP rögtön négy új otthoni Photosmart nyomtatót is bemutatott, amelyek már kompatibilisek az ePrint szolgáltatással. Ezek mindegyike érintőképernyővel rendelkezik, amelyen elvégezhetők a nyomtatás előtti beállítások. A legolcsóbb modell, az e-All-in-one mindössze 99 dollárba kerül, de a  4,3 hüvelykes érintőkijelzővel és Wi-Fi vezérlővel ellátott Premium e-All-in-one készülékért is csak 199 dollárt kér a cég. Ennek a faxszal is kiegészített verziója jelenti most a kínálat csúcsát, 299 dollárért.

A nyomtatók kompatibilisek a Google által megálmodott Cloud Printtel is, amely egy teljesen nyílt platform a felhőben a nyomtatási folyamatok kezelésére. Itt a nyomtatás nem közvetlenül az alkalmazásokból történik, a helyi operációs rendszerre telepített drivereken keresztül, hanem egy online szolgáltatáson át,  amely feldolgozza, továbbítja a felhasználó által kiválasztott nyomtatóra, majd a folyamat eredményét visszaküldi az alkalmazás számára. Így bármilyen eszközről, bármilyen alkalmazásból bármilyen nyomtatóra lehet majd dolgozni.

A HP nyereségének jelentős részét a nyomtatási és képalkotási részleg adja, azon belül is a kellékanyagok. A vállalat számára kulcsfontosságú, hogy felpörgesse ezt a területet. Amint arról a HWSW is beszámolt, a HP nemrégiben 1,2 milliárd dollár értékben megvásárolta az okostelefonokat gyártó Palmot. A legutóbbi negyedéves eredmények bejelentésekor rendezett konferenciahíváson Mark Hurd, a HP vezére megerősítette, hogy a kínálatban hamarosan feltűnnek majd a WebOS-re épülő telefonok és tabletek, de a HP a hálózati nyomtatói esetében is használni kívánja a Palm által kifejlesztett operációs rendszert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról