Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Eladják az Invitel nemzetközi nagykereskedelmi üzletágát

Koi Tamás, 2010. május 18. 16:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az egyik legnagyobb hazai telekommunikációs szolgáltató anyacége, az Invitel Holdings A/S bejelentette, hogy eladja nemzetközi nagykereskedelmi üzletágát.

hirdetés

Egyes, téves sajtóértesülésekkel ellentétben ezzel az Invitel Zrt. nem kerül új tulajdonoshoz, a meglehetősen bonyolult tulajdonosi szerkezettel rendelkező vállalatra nincs kihatással a most bejelentett üzlet. Az anyacég, az Invitel Holding A/S a Türk Telekommal írt alá adásvételi szerződést, mely kizárólag a nemzetközi nagykereskedelmi üzletágat érinti. A részlegért a török szolgáltató 221 millió eurót fizet - jelentették be a felek.

A nemzetközi nagykereskedelmi üzletág az Invitel International AG (leányvállalataival együtt), az AT-INVITEL GmbH, az Invitel International Hungary Kft. és az S.C. EuroWeb Romania S.A. vállalatok teljes kibocsátott részvénytőkéjét képviseli. Az ügyletben kifizetendő teljes készpénzösszeg körülbelül 197 millió euró (ez a zárás időpontjában történő aktuális kiigazítások függvényében módosulhat). Az ügylet véglegesítése a hatóságok jóváhagyásától függ, a felvásárlás végleges időpontját egyelőre nem jelentették be.

Az Invitel Holdings A/S egyesített nemzetközi hálózata 14 ország 30 városának elérési pontjait kapcsolja össze. A vállalat 2007 végén megszerezte a Memorex Telex Communications részvényeinek 95,7%-át, és annak 19 ezer kilométer hosszú optikai hálózatát. Ennek köszönhetően 23 ezer kilométerre kiegészült optikai hálózatával az Invitel Holdings A/S cégcsoport ma az alternatív telekommunikációs szolgáltatók egyik legnagyobbika a közép-kelet-európai térségben.

Az Invitel Holdings A/S jelenleg 1400 munkatársat foglalkoztat, központi irodája Budaörsön található. Összesített éves árbevétele 2009-ben megközelítette a 327 millió eurót, azaz aktuális árfolyamon a 92 milliárd forintot.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!