Szerző: Koi Tamás

2010. május 18. 16:30

Eladják az Invitel nemzetközi nagykereskedelmi üzletágát

Az egyik legnagyobb hazai telekommunikációs szolgáltató anyacége, az Invitel Holdings A/S bejelentette, hogy eladja nemzetközi nagykereskedelmi üzletágát.

Egyes, téves sajtóértesülésekkel ellentétben ezzel az Invitel Zrt. nem kerül új tulajdonoshoz, a meglehetősen bonyolult tulajdonosi szerkezettel rendelkező vállalatra nincs kihatással a most bejelentett üzlet. Az anyacég, az Invitel Holding A/S a Türk Telekommal írt alá adásvételi szerződést, mely kizárólag a nemzetközi nagykereskedelmi üzletágat érinti. A részlegért a török szolgáltató 221 millió eurót fizet - jelentették be a felek.

A nemzetközi nagykereskedelmi üzletág az Invitel International AG (leányvállalataival együtt), az AT-INVITEL GmbH, az Invitel International Hungary Kft. és az S.C. EuroWeb Romania S.A. vállalatok teljes kibocsátott részvénytőkéjét képviseli. Az ügyletben kifizetendő teljes készpénzösszeg körülbelül 197 millió euró (ez a zárás időpontjában történő aktuális kiigazítások függvényében módosulhat). Az ügylet véglegesítése a hatóságok jóváhagyásától függ, a felvásárlás végleges időpontját egyelőre nem jelentették be.

Az Invitel Holdings A/S egyesített nemzetközi hálózata 14 ország 30 városának elérési pontjait kapcsolja össze. A vállalat 2007 végén megszerezte a Memorex Telex Communications részvényeinek 95,7%-át, és annak 19 ezer kilométer hosszú optikai hálózatát. Ennek köszönhetően 23 ezer kilométerre kiegészült optikai hálózatával az Invitel Holdings A/S cégcsoport ma az alternatív telekommunikációs szolgáltatók egyik legnagyobbika a közép-kelet-európai térségben.

Az Invitel Holdings A/S jelenleg 1400 munkatársat foglalkoztat, központi irodája Budaörsön található. Összesített éves árbevétele 2009-ben megközelítette a 327 millió eurót, azaz aktuális árfolyamon a 92 milliárd forintot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról