Szerző: Koi Tamás

2010. május 6. 15:15

Két digitális tévétunert rakott Blu-ray lejátszójába az LG

Különleges, a piacon eddig ritkaságnak számító asztali Blu-ray lejátszóval rukkol elő az LG. A készülékben két DVB-T tuner is van, vagyis akár két adást is rögzíthetünk párhuzamosan, miközben egy Blu-ray film lejátszása is mehet.

Az LG szórakoztatóelektronikai készülékeket gyártó részlegének egyik újdonsága, a HR500 a cég választékában egyedülálló módon fel lett szerelve egy földfelszíni sugárzású digitális adások (DVB-T) vételére alkalmas dupla tunerrel. Az ezzel fogott digitális adások eredeti minőségben rögzíthetők, és mivel a tuner két adást képes fogni párhuzamosan, ezért a felvétel közben akár egy másik adót is lehet nézni.

Az LG HR500 ugyanakkor nem a DVD-felvevők ismert rendszerére épít, hiszen a beépített Blu-ray lejátszó semmilyen optikai lemezre nem képes adatot írni, emellett a tuner az analóg kábeles adásokat nem tudja rögzíteni és videolbemenete sincs. A két rendszer közti egyezőség, hogy a HR500-ban is egy olyan merevlemez dolgozik, mely a hagyományos asztali DVD-felvevők nagy részében megtalálható.

\"\"

A készülék egy 250 gigabájt kapacitású háttértárolót tartalmaz, a rendszer alapesetben erre menti az adásokat eredeti (broadcast) minőségben. A merevlemez 85 órányi HD-tartalom rögzítésére elegendő kapacitást nyújt, de a tárhely USB-kapcsolaton keresztül tovább bővíthető, emellett a HR500 az USB-s külső adattárolókról is képes lejátszani különféle tartalmakat, köztük akár DivX vagy MKV-videókat is. A rendszer érdekessége a teljes multitask-üzemmód, vagyis a készülék akkor is képes a két adás felvételére, ha közben Blu-ray filmet, vagy más videoanyagot játszik le.

A HR500 az LG korábbi lejátszóihoz hasonlóan teljes BD-Live kompatibilitást kínál, vagyis megfelelő méretű háttértárral látták el, valamint internethez is kapcsolható. Utóbbi akár vezeték nélküli üzemmódban is működik a lejátszó WLAN-moduljának köszönhetően. Az eszköz DLNA-kompatibilitása révén a lokális hálózat számítógépein tárolt megosztott tartalmakhoz is hozzáférhet.

Az LG tunerrel ellátott Blu-ray lejátszója 130 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron kapható Magyarországon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról