Szerző: Bodnár Ádám

2010. március 31. 11:56

Magyarországra érkezett a Huawei Symantec

Magyarországon is elérhetővé váltak a Huawei Symantec adattárolási és biztonsági megoldásai, illetve szerverei, miután a Sysman Informatikai Zrt. felvette őket a kínálatába.

Mi az a Huawei Symantec?

A Huawei Symantec 2007-ben alakult a Huawei és a Symantec vegyesvállalataként. A cégben - amelynek a központja a kínai Csengdu - a Huawei 51 százalékos, a Symantec pedig 49 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik. A Huawei az új vállalathoz telekommunikációs és biztonsági üzletágaival járult hozzá, a Symantec pedig vállalati tárolási és biztonsági szoftvereivel, tőkéjével és vezetési gyakorlatával, valamint 150 millió dollárral. A vegyesvállalat kezdetben csak Kínában tevékenykedett de már kilépett a nemzetközi piacokra is.

A Huawei Symantec a Huawei hardvergyártási tapasztalatait kívánja egyesíteni a Symantec biztonsági és adatvédelmi szoftvereinek képességeivel. A világszerte több mint 4000 főt foglalkoztató vállalat kimondottan a fejlődő piacokat célozza megoldásaival, mondta el egy sajtótájékoztatón Georg Glasmacher, a Huawei Symantec európai értékesítési vezetője. A termékkínálat három részre osztható, biztonsági (SecoSpace) és adattárolási (OceanSpace) megoldásokra, illetve szerverekre.

A SecoSpace sorozatban biztonsági szoftverek, hálózatbiztonsági berendezések (UTM, VPN, biztonsági átjáró) találhatók, amelyekhez a Symantec szoftverei adják az alapokat. Az OceanSpace tárolók között NAS és SAN eszközöket, virtuális szalagkönyvtárat, illetve ipari felhasználásra szánt berendezéseket kínál a Huawei Symantec, amelyekhez a szoftverhátteret a Symantec, illetve annak Veritas nevű vállalati megoldásai biztosítják. A Tecal szerverek között rack és blade kivitelűek egyaránt megtalálhatók.

Az első hazai vevő a CIB Bank

A Sysman kínálatában a Huawei Symantec teljes portfóliója jelen van, mondta el egy telefonos beszélgetés során a HWSW-nek Fodor Endre, a cég vezető szakértője, hozzátéve, hogy a Sysman leginkább a tárolókra koncentrál és első hazai Huawei Symantec vásárlók is ilyen termékeket vettek. Fodor a Huawei Symantec termékek legfontosabb vonzerejeként a minőséget, a teljesítményt és a kedvező árat említette.

A CIB Bank költséghatékony tárolómegoldást keresett egyre gyarapodó VMware infrastruktúrájának kiszolgálására, mondta a HWSW-nek egy beszélgetés során dr. Hierholcz Tamás, a bank hálózati infrastruktúráért és háttértárakért felelős informatikai vezetője. Adattárolási igényeit zömmel EMC Symmetrix és Clariion rendszerekkel oldotta meg eddig a CIB Bank, de a válság miatt alsóbb kategóriás megoldások felé is nyitottés a VMware-en futó teszt- és fejlesztési környezetek már Huawei Symantec OceanSpace S2600 rendszereken működnek.

\"\"

A műszaki paraméterek alapján kiírt elektronikus liciten az összes jelentős gyártó indult, de végül a  Huawei Symantec ajánlotta a legkedvezőbb árat és 2x10 terabájtnyi OceanSpace S2600 tároló már február óta üzemel a bankban. dr. Hierholcz Tamás a HuaweiSymantec berendezések előnyei között említette a teljesítményhez és képességekhez mért kedvező árat, a rendkívül könnyű kezelhetőséget (Clariion-ismeretek birtokában egy óra alatt elsajátítható a használat) illetve a szállító rugalmasságát, elmondása szerint a vállalat az ügyfelek visszajelzései alapján folyamatosan finomítja a berendezések firmware-ét. A CIB elégedettségét jelzi, hogy azóta újabb OceanSpace S2600 berendezéseket rendelt.

A szóban forgó berendezés a Huawei Symantec belépő szintű tárolója, akár 96 diszkig bővíthető kapacitással, iSCSI- és FC-csatlakozási lehetőséggel, a kontrollerek számától függően 2 vagy 4 gigabájt cache-sel. Az eszköz redundáns táppal és hűtőventilátorokkal rendelkezik, valamint beépített akkumulátora is van, így áramkimaradás esetén a memória tartalmát a lemezekre tudja írni. Az OceanSpace S2600 támogatja a snapshot-készítést és a távoli tükrözést, Windows, Linux, UNIX és VMware környezetben használható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról