Szerző: Koi Tamás

2010. március 9. 13:36

Új minimál mobilnet-csomagok a Vodafone-nál

Mostantól a Vodafone-nál is elérhető több olyan mobilinternet-csomag, melyek a leforgalmazható adatmennyiséget és a havi előfizetési díjakat tekintve elsősorban a mobiltelefonos internetfelhasználásnak kedveznek.

A mobilszolgáltató kínálatában mától két új mobilnet-díjcsomag érhető el: a MobilWeb Hobbi és a MobilWeb Profi havidíjas és feltöltőkártyás előfizetések mellé egyaránt igényelhető, kizárólag tarifaopcióként. A cég az előbbi konstrukcióban 50, utóbbiban 250 megabájt adatforgalmi határt szab meg, az előfizetéses ügyfelek ezt túllépve jelentősen lassított sávszélességgel tovább használhatják az internetet mindenféle díjvonzat nélkül.

Bár a két új MobilWeb opció mobiltelefonon és PC-n egyaránt használható, nyilvánvaló, hogy a cég elsősorban azokat az ügyfeleket célozza a havonta ezer (MobilWeb Hobbi) és kétezer (MobilWeb Profi) forintba kerülő opciókkal, akik leginkább mobiltelefonjuk képernyőjén interneteznének. A Vodafone éppen ezért külön az előfizetők figyelmébe ajánlja a tömörítési eljárással dolgozó Opera Mini webböngésző használatát, melynek letöltési linkjét minden olyan előfizetőnek elküldik, aki \"OPERA\" kódszóval SMS-t küld a 1744-es számra.

A Vodafone-nál korábban elsősorban nagyobb adatforgalmi korlátot tartalmazó díjcsomagok szerepeltek a kínálatban, az eddig elérhető, legolcsóbb opció a Vodafone Internet 100 volt. A cég konkurensei régóta rendelkeznek hasonló konstrukciókkal: a Pannon például 100 megabájtos keretet ezer forintért, 200 megabájtot pedig kétezer forintért ad, emellett szintén az Opera Mini mobilos böngésző használatára buzdítja az előfizetőket.

Mobilkészülékek mellé kínál internetopciókkal a T-Mobile is rendelkezik. A cég Net 100 elnevezésű tarifája 100 megabájt adatforgalmat kínál ezer forintért, kétezer forintért pedig már 500 megabájtos korláttal rendelkező konstrukciót is kínál. A T-Mobile-nak és a Pannonnak ennél kedvezőbb árú opciója is van: előbbi 40, utóbbi 20 megabájtos havi forgalmi keretet kínál 690 és 480 forintos havidíjért cserébe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról