Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A legjobb magyar mobilos alkalmazást keresi a Nokia

Bodnár Ádám, 2010. március 01. 16:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Idén Magyarország is csatlakozik a Nokia nemzetközi fejlesztői versenyéhez, amelynek fődíja 30 ezer dollár, azaz mintegy 6 millió forint. A legjobb magyar alkalmazás készítője 1 millió forintot nyerhet.

hirdetés

A Nokia a magyar verseny során azt a legjobb, helyi igényekre szabott alkalmazást keresi, ami leginkább segíti a Nokia-felhasználók mindennapjait. A legkiemelkedőbbnek ítélt magyar alkalmazás fejlesztőjének jutalma 1 millió forint, míg a második és harmadik helyezett jutalma nagy értékű Nokia-készülék. A nyerteseket a Nokia helyi képviselői és hazai mobilalkalmazás fejlesztés vezető szakembereiből álló zsűri választja ki.

A kihíváson induló fejlesztők idén négy fő kategóriákban mérhetik össze tudásukat, ezek a környezetvédelem, a szórakoztatás (zenei és multimédiás szoftverek játékok), a produktivitás (pénzügyi, üzleti és szervezési alkalmazások), illetve a "feltörekvő piacok", utóbbi kategóriában olyan (pl. mezőgazdasági, oktatási, egészségügyi) alkalmazásokat várnak a szervezők, amelyek segíthetik a fejlődő országokban élő milliók mindennapi életét. Ebben az évben a Nokia egy egyedülálló kategóriát is meghirdetett, a "Növekvő gazdasági kihívások" címmel. Itt azt az igazán nagy és merész ötletet, üzleti tervet várják, ami felforgathatja, és új szintre emeli a mobil alkalmazások világát. A kategória győztesének jutalma a nemzetközi versenyben 1 millió dollár.

A nemzetközi versenyben az egyes kategória győztesei 30 ezer dollárt, szakértői konzultációs lehetőséget, valamint éves Forum Nokia Launchpad tagságot kapnak, és lehetőséget alkalmazásuk ingyenes terjesztésére a különböző Nokia-csatornákon. A második helyezettek díja 15 ezer dollár, a harmadik helyezetteké pedig 5 ezer dollár.

A versenyen bármilyen alkalmazással lehet indulni, nincs megkötés a felhasznált programnyelvet vagy platformot illetően, az egyedüli feltétel, hogy a szoftver Nokia mobilon működjön. A pályamunkák leadási határideje mind a magyar, mind a nemzetközi megmérettetésre 2010. május 18., a döntősöket júniusban hirdetik ki, míg a győzteseket 2010 szeptemberében választják ki és értesítik.

A hazai fordulóban részt vevő pályázók – amennyiben alkalmazásukat elkészítik angol nyelven is – részt vehetnek a verseny globális részében is. A versenyről további részletek a www.callingallinnovators.com, valamint a www.callingallinnovators.com/hungary oldalon olvashatók.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.