Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Új windowsos mobil: Sony Ericsson Aspen

Bodnár Ádám, 2010. február 02. 13:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Új windowsos okostelefont jelentett be a Sony Ericsson, a készülék a híres coloradói síparadicsomról, Aspenről kapta a nevét.

hirdetés

Kinézete alapján az Aspen egyértelműen a Nokia E72 és a Blackberryk babérjaira tör, a nagy különbség azonban, hogy 2,4 hüvelykes, 320x240 pixeles kijelzője érintésérzékeny. A japán-svéd vállalat tehát a teljes QWERTY billentyűzet és az érintőkijelzők előnyeit próbálja egyesíteni egy vékony formatervű, elegáns kinézetű házba bújtatva. A telefon 117x60x12 milliméter méretű, alig vastagabb a kategória etalonjának számító Nokia E71/E72 párosnál.

Üzleti telefonhoz méltóan az Aspenből nem maradt ki a HSDPA és HSUPA, a Wi-Fi, a Bluetooth és az A-GPS sem, a multimédiás szolgáltatások terén pedig a 3 megapixeles autofókuszos fényképező és a beépített FM-rádió számít említésre méltó szolgáltatások közé. A rádióadásokat vagy a beépített médialejátszót 3,5 mm-es aljzatba kötött fülhallgatón keresztül élvezheti a tulajdonos. A telefon belső memóriája 100 megabájtos, ezt microSD kártyával lehet bővíteni, akár 16 gigabájtossal, az alapcsomag része egy 4 gigabájtos kártya.

Az Aspent Windows Mobile 6.5.3 operációs rendszer működteti, szoftverkínálata is ennek megfelelően alakul, előre telepített Internet Exporert, Pocket Office-t tartalmaz,  A használatot a Sony Ericsson XPERIA Panels teszi egyedivé, amely révén a gyakran használt alkalmazások könnyen elérhetővé tehetők. A készülékre a gyártó előre telepíti a Google több szoftverét (pl. Maps, Latitude), emellett YouTube-, Twitter- és Facebook-kliens is kerül rá azok kedvéért, akik mobilon is szeretnék elérni ezeket a közösségi szolgáltatásokat.

A Sony Ericsson azt ígéri, a telefon már a tavasszal megérkezik a boltokba. Bár az Aspen ára egyelőre nem ismert, valószínűleg nem csak az coloradói Aspenbe síelni járó gazdagok engedhetik meg maguknak.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.