:

Szerző: Koi Tamás

2010. január 29. 11:30

Frissítve: Hétfőtől új elnöke van az NHH-nak

Pataki Dániel január 31-i távozásával Dr. Rozgonyi Krisztina, jelenlegi alelnök lesz a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.

A szervezet elnöki posztjáról december 22-én mondott le váratlan hirtelenséggel Pataki, akinek a helyére a hatóság működését szabályozó elektronikus hírközlési törvény értelmében a miniszterelnöknek kell kineveznie az utódot. Az NHH péntek délután kiadott sajtóközleménye szerint Bajnai Gordon miniszterelnök február 1-jei hatállyal Dr. Rozgonyi Krisztinát nevezi ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának elnökévé.

Dr. Rozgonyi Krisztina kinevezését követően közölte: \"Célom, hogy az NHH irányításom alatt megőrizze szakmai függetlenségét, hírnevét és továbbra is az egyik példamutató intézménye maradjon a magyarországi szabályozói szektornak. Folytatjuk a digitális átállás irányítását, az újgenerációs hálózatok valamint szolgáltatások piacralépését és elterjedését célzó szabályozási gyakorlat kialakítását, de mindezek mellett egyre nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni az általunk szabályozott területeken a tudatos fogyasztás feltételeinek kialakítására.\"

A jogász végzettségű alelnök jogi tanulmányait a József Attila Tudományegyetemen kezdte, majd az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott. Szakterületei közé tartozik a digitális átállás, a szerzői jog, a médiajog és az internettel kapcsolatos jogviszonyok. 1997 és 2003 között jogi tanácsadóként, illetve szakértőként vett részt a Matáv Rt., az ORTT, a Budapesti Műszaki Egyetem Informatikai Központ, a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete, az Antenna Multimédia Rt., az Informatikai és Hírközlési Minisztérium különböző projektjeiben, valamint az Országgyűlés Kulturális és Oktatási Bizottságának tanácsadója volt.

Rozgonyi 2004. január 1-jétől a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsának tagja, 2006 ősze óta alelnöke - ebben a tisztségében kinevezése 2011-ig szól. 2006-ban munkája elismeréseként Magyar Informatikáért szakmai érmet kapott. Az új elnököt a kormányfő a távozó elnök megbízatási idejének végéig terjedő időre nevezi ki, így megbízatása 2013. december 31-ig szól.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.