:

Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 10. 20:10

Egyesül a Software.com és a Phone.com - az új cég vezetője pedig az ex-Cisco-s Donald Listwin lesz

A 6,8 milliárd $ értékű egyesülés eredményének a két cég szerint jó esélye van arra, hogy a kábel nélküli és kommunikációs ipar egyik vezetőjévé váljon. Az egyesülés két kifejezetten Web-központú céget hoz össze: a Software.com arról ismert, hogy Internet-alapú e-mail rendszereket szállít nagy Internet szolgáltatóknak és telekommunikációs vállalatoknak, a Phone.com pedig a WAP egyik úttörője volt és az egyik legjelentősebb mobil telekommunikációs Internet cég. A két cég eddigi ügyfelei immár mindkét cég termékeihez hozzájuthatnak az egyesülés után. Egyesülve pedig a két cég skálázható infrastruktúrákat fog nyújtani, valamint olyan alkalmazásokat, amelyek lehetővé teszik az e-mail, voice mail, unified messaging, ill. könyvtár és kábel nélküli Internet hozzáférés nyújtását IP-alapú hálózatokhoz.

Az egyelőre meg nem nevezett új cég élén Donald Listwin fog állni, ő e hét elejéig a Cisco Systems második számú vezetője volt - a lehető legjobb helyen "kapta tehát kiképzését". Listwin szerint a 3G technológia 3-5 évbe fog telni, így a WAP szabvány egyelőre nincs veszélyben. (Japánban az NTT DoCoMo-féle i-mode Internetes mobiltelefonnal szemben egyelőre nem túl nagy sikerrel szerepel a WAP.) A kábel nélküli Internetezés egyelőre nem túl elterjedt az USA-ban, viszont Európában közismert a WAP sikere.

Az új cég bevételének nagy része kábel nélküli szolgáltatóktól fog származni előfizetőnkénti alapon. Listwin szerint az alkalmazásfejlesztő cégek számára ingyenesen elérhetők lesznek a cég szoftverei (ebben a ráció természetesen az, hogy ezáltal vásárlói keresletet generálna a cég).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.