Szerző: sammer

2000. augusztus 10. 14:55

Thief III az ION Storm fejlesztésében

Egy Looking Glass fan site-on jelent meg a hír, hogy az ION Storm Austin (a Deus Ex fejlesztő csapata) fogja elkészíteni a Thief sorozat harmadik részét. Mivel az ION Storm-hoz tartozó Warren Spector team is dolgozott a Thief első részén, a szerzői jogokkal nem lesz gond.

A Warren Spector álláspontja: "A Looking Glass a Thief játékával egy teljesen új stílust hozott létre, és ezzel komolyan megváltoztatta a számítógépes játékok megítélését. A játék fanatikusai vagyunk, ezért nagyon örülünk neki, és büszkék vagyunk rá, hogy mi folytathatjuk azt a sorozatot, amit a Thief és a Thief 2 indított el. Mindenkinek, akik szerették a Thief első két részét üzenjük, hogy nyugodtan várhatják a folytatást. Tiszteljük a játék által felállított tradíciót, és mindent meg fogunk tenni ahhoz, hogy ne csak teljesítsük, de felül is múljuk az elvárásokat."

A Looking Glass Studios, aki az eredeti Thief és Thief 2 játékok mellett a Flight Unlimited és a System Shock játékokat is készítette, májusban megszünt. A háttérben pénzügyi gondok álltak, ami nagyon meglepő egy olyan fejlesztő cégtől, ahonnan ilyen népszerű és elismert játékok kerültek ki. A cég ekkor megszüntette a már bejelentett Thief 3 játékát is.

update: A Warren Spector a következőket mondta, a Thief III engine-jével kapcsolatban:

"Még nem tudok válaszolni arra, hogy pontosan milyen motort fogunk használni a játékban. Jelenleg megpróbálom összeszedni azokat a kulcsembereket, akik a Thief III-on dolgoztak mielőtt kérdésessé vált volna a játék megjelenése."

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról