Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Eladta ADSL-ügyfélállományát a TvNetWork

Koi Tamás, 2010. január 07. 09:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megvált ADSL és ADSL 3G (közvetlen hurokhozzáférésű) ügyfeleitől a TvNetWork - írja a Portfolio.hu. Az infrastruktúrát és az ügyfélbázist a Drávanet vette meg.

A 7808 ügyfélből álló bázist a lap értesülései szerint 117,12 millió forint értékben vásárolta meg a pécsi székhelyű cég, azaz minden előfizetőért 15 ezer forintot fizetett a Drávanet. A TvNetWork közleményében tudatta, hogy az ügyfelek után számított havi árbevétele átlagosan nagyjából  22 millió forintra rúgott.

A tranzakció kapcsán nyilvánossá vált, hogy a Drávanet a fenti összegen túl további 240 millió forintot fizetett az infrastruktúráért cserébe - a TvNetWorknek ADSL 3G nevű szolgáltatásai esetén ugyanis közvetlen hozzáférése volt a hurokhoz, vagyis a cég eszközeit közvetlenül a Magyar Telekom vagy az Invitel telefonközpontjaiba telepítették. A felvásárlás teljes értéke így megközelíti a 360 millió forintot.

Az internet mellett telefon- és kábeltelevíziós szolgáltatást is kínáló TvNetWork az ADSL mellett kábeles hálózaton és LAN-eléréssel is értékesít internethozzáférést, a vállalat 2001 óta kínál ilyen szolgáltatást. A cég tavalyelőtt egy szakmai és pénzügyi befektetőkből álló csoportban megpályázta a negyedik mobilszolgáltató megjelenésére kiírt pályázatot, tavaly év végén pedig 30 százalékos részesedést szerzett benne a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. - mely egyébként szintén indult a pályázaton.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.