Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

AMD-alapú ThinkPadeket mutatott be a Lenovo

Bodnár Ádám, 2010. január 04. 15:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Lenovo bemutatta az AMD-alapú ThinkPad Edge noteszgépeket, amelyeket kis- és középvállalatoknak szán. Elrajtolt emellett az ultrahordozható ThinkPad x100e, és megjöttek a Westmere processzoros modellek is.

hirdetés

A ThinkPad noteszgépek az IBM és a Lenovo égisze alatt is Intel processzorokkal készültek - egészen eddig. A kínai vállalat a CES alkalmával rántotta le a leplet új ThinkPad Edge szériájáról, amelyekbe AMD processzorok is kerülhetnek.

A 13, 14 és 15 hüvelykes kivitelű ThinkPad Edge gépekkel kimondottan a kis- és középvállalatokra lő a Lenovo, bár hogy ez pontosan mit is jelent, arra a sajtóanyag nem tér ki. A ThinkPad Edge gépek mindenesetre rendelkeznek a ThinkPadek olyan képességeivel mint a rázkódásvédett merevlemez, a cseppálló, megvilágított billentyűzet vagy a ThinkVantage szoftvercsomag. Emellett olyan szolgáltatások igyekeznek könnyebbé tenni a felhasználók életét mint a 24 órás terméktámogatás, a felárért megvásárolható biztosítás, amely fedezi egy esetleges nem-garanciális javítás költségét, illetve annak a lehetősége, hogy a meghibásodott merevlemez csere esetén a tulajdonosnál marad, így biztos nem kerülnek illetéktelen kézbe az adatok.

A laptopok nem csak a hardverüket, hanem a külsejüket tekintve is eltérnek az eddigi ThinkPad vonaltól, a megszokott matt fekete mellett fényes feketében és vörös színben is elérhetők. A billentyűzetük is "modern", ahogy a Lenovo nevezi, valójában ez azt - az Apple által sikerre vitt - elrendezést jelenti, amikor a gombok nem érnek össze, hanem kis távolság van köztük. A touchpad a szokásosnál nagyobb méretű, hogy legyen hely több ujjnak is, ugyanis multitouch rendszerű, vagyis több érintést is érzékel egyszerre. A kínálatban elsőként a 13" kivitelű ThinkPad Edge érhető el, a gép induló ára 549 dollár, a nagyobb változatokat csak a második negyedévtől forgalmazza a Lenovo.

A vállalat egyúttal bejelentette ThinkPad x100e gépét is, amelynek specifikációit a HWSW korábban már ismertette. Ez a laptop is AMD processzorra épül, a "belépőszintű utrahordozható" gépet alighanem olyan vállalati felhasználóknak szánják, akiknek még egy 12" notebook is túl nagy és nehéz, valójában egy netbook-méretű gépet keresnek de nagyobb teljesítményt várnak el.

Elrajtoltak a "klasszikus" ThinkPad vonal új tagjai is, a T410, a T410s, a T510 és a W510. Ezekben a gépekben az Intel vadonatúj, 32 nanométeres mobil processzorai és a hozzájuk tartozó chipkészletek és vezeték nélküli hálózati vezérlők teljesítenek szolgálatot. Érdekesség, hogy a vékony és könnyű T410s-be NVIDIA grafikus vezérlő is került, a felhasználó pedig válthat a GeForce és a processzorba integrált Intel HD vezérlő között, attól függően, hogy szüksége van-e nagyobb grafikus teljesítményre és ezért hajlandó-e az akkumulátoros üzemidő rövidülésével fizetni.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.