Szerző: Koi Tamás

2009. december 14. 15:29

Két új környezetbarát mobil jön a Sony Ericssontól

Jövőre továbbviszi környezetbarát mobilokból álló termékvonalát a Sony Ericsson. A cég két új készüléket jelentett ma be, melyek gyártása és csomagolása az első, kifejezetten környezetbarát mobilhoz, a C901-hez hasonlóan kevéssé környezetterhelő.

A GreenHeart szériába tartozó két újdonság, a Sony Ericsson Elm és a Haze tudásukat tekintve hasonló készülékek, csak külső felépítésükben térnek el egymástól. A mobilok a Sony Ericsson szerint az iparági normákat jóval túlteljesítő környezetvédelmi előírásoknak megfelelően készültek: a burkolatuk újrahasznosított műanyag, nincs nyomtatott kézikönyvük, a csomagolás is teljes mértékben újrahasznosított papír, és a doboz méreteit is minimalizálták, a telefonok töltője pedig kifejezetten energiatakarékos felépítésű.

Az Elm és a Haze létrehozása kapcsán ugyanakkor nem csak a környezetvédelmi szempontok játszottak szerepet: a Sony Ericsson elképzelései szerint a két telefonnal könnyű lesz elérni a közösségi hálózatokat (a szoftverkörnyezet részét képező Facebook, myspace és Twitter alkalmazásokkal), emellett jó minőségű zenelejátszó, valamint öt megapixeles kamera erősíti a multimédiás repertoárt.

\"\"
Sony Ericsson Elm

A hagyományos formákat követő Elm-et 2,2 hüvelykes, QVGA felbontású kijelzővel látják el, a 90 grammos készülék 280 MB alapmemóriával rendelkezik, mely microSD-kártyákkal bővíthető. A telefon HSxPA-hálózaton keresztül is tud mobilinternet-kapcsolatot kiépíteni, emellett a szériafelszereltség része lesz a WLAN- és Bluetooth-rádió, valamint az aGPS helymeghatározó rendszer is (ehhez alapesetben a Google Maps navigációs rendszere nyújtja majd az alapot). Az Elm két színben, feketében és vörösben kerül forgalomba a jövő év első negyedévében.

\"\"
Sony Ericsson Hazel

Valamivel többet kell várni a szétcsúsztatható formátumú Hazelre, mely a formán túl lényegében csak a kijelző méretét tekintve különbözik az Elmtől. A 120 gramm tömegű Hazel 2,6 hüvelykes képátlójú QVGA kijelzőt kap majd, emellett minden olyan extra megtalálható lesz benne, melyet az Elmbe is beépítettek. A nagyobb méretű csúszkamobil 2010 második negyedévében kerülhet forgalomba, szintén két színben (fekete és vörös).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.