Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
8 x 3 óra mélyvíz a HWSW mobile! második napján: Kotlin, Android, React Native, UX és analitika, Azure IoT Edge + fintech élesben

Folytatódik a HTC vesszőfutása

Bodnár Ádám, 2012. április 06. 13:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Nyilvánosságra hozta első negyedéves nem auditált eredményeit a HTC. A windowsos, majd később androidos mobiljaival az élvonalba került vállalat átaludta a tavalyi évet, nem tudott igazán vonzó új modellekkel előrukkolni, ami a tavalyi év vége után a 2012 eleji értékesítési eredményein is meglátszik.

hirdetés

2012 első három hónapjában 67,8 milliárd tajvani dollár (2,3 milliárd amerikai dollár) bevételt ért el a HTC, ez nem kisebb mint 35 százalékos éves visszaesést jelent - elemzők 65-70 milliárdos összeget vártak a cég február elején közzétett borús nyilatkozata után. A profit még ennél is nagyobb mértékben zuhant,a 4,46 milliárd tajvani dolláros (151 millió amerikai dolláros) nettó profit mindössze a 30 százaléka az egy évvel korábbinak és jócskán alatta marad a Bloomberg által megkérdezett elemzők 4,62 milliárdos prognózisának.

A HTC is tisztában van vele, hogy bele kell húznia, 2012 az átalakulás éve a vállalatnál. 2011-et lényegében átaludta a cég, míg a versenytársak az év második felére frissített, új modellekkel jelentkeznek, a HTC erejéből mindössze a Sensation frissítésére futotta, ez azonban sem formatervében, sem hardverspecifikációi tekintetében nem tudta felvenni a versenyt a konkurensekkel. "Egyszerűen elcsesztük a termékeket" - mondta a február 6-án tartott elemzői konferencián Winston Yang pénzügyi vezető. "A formátumok is jobbak lehettek volna és a design is jobb lehetett volna. De megtanultuk a leckét."

A cég a barcelonai Mobile World Congressen rukkolt elő 2012-es készülékeivel, amelyek alapján elmondható, tanult a hibáiból. A 4,6" 720p kijelzővel és négymagos processzorral szerelt One X csúcsmodell és a felsőkategóriás, kétmagos One S a napokban került a boltokba és a tesztelőkhöz, akik el voltak ragadtatva tőlük. Noha a formaterv maradt a régi, a polikarbonát és alumínium ház vékonysága, a kijelzők minősége és a hardverek teljesítménye mindenki tetszését kivívta, a HTC emellett sokat fejlesztett a kamerával elérhető képminőségen is. Ezek a telefonok azonban az első negyedéves eredményeket még nem tudták befolyásolni.

A második negyedévben azonban már érezhető lesz a hatásuk, elemzők szerint ezért a cég piaci növekedése bőven felül fogja múlni a szezonálisan megszokottat - igaz, ehhez a katasztrofális első negyedév is kellett.A vállalat nem hozta nyilvánosságra, hány készüléket értékesített az első negyedévben - tavaly ilyenkor 9,7 millió okostelefonon adott túl, amivel az ötödik legnagyobb gyártó volt akkor még a Nokia, az Apple, a Samsung és a RIM mögött. A piaci erőviszonyok azóta jelentősen átrendeződtek, a Nokia és a RIM is mélyrepülésben van, de az első negyedéves teljesítményére a HTC sem lehet büszke.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Kotlin alapok Androidhoz, Android refaktorálás, React Native gyorsítósáv, UX és analitika, Azure IoT Edge, fintech élesben: alkalmazásfejlesztés banki aggregátor API-ra, itthon először!