Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Szépen nő itthon a Check Point

Bodnár Ádám, 2009. december 04. 12:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A piaci nehézségek ellenére lendületesen növelte hazai árbevételét a Check Point. Az immár kétfősre duzzadt hazai képviselet jövőre további bővülést vár, elsősorban a hálózatbiztonsági készülékek és a végpontvédelmi megoldások várható sikerére alapozva.

hirdetés

A biztonsági szoftvereiről ismertté vált Check Point forgalmából egyre nagyobb részt tesznek ki a hálózatbiztonsági készülékek (security appliance), Vándor Benjámin ügyvezető szerint a 2009-es forgalomnak már felét adják.

A Check Point 2008 végén jelentette be a Nokia hálózatbiztonsági tevékenységének felvásárlását. A két cég együttműködése évtizedes múltra nyúlik vissza, ugyanis a Nokia készülékein korábban is a Check Point szoftverei futottak. Világszerte mintegy 23 ezer vállalat használ Nokia hálózatbiztonsági berendezéseket, a Check Point az akvizícióval tehát jelentős ügyfélkörhöz jutott hozzá. Hazánkban az eddig értékesített Check Point szoftverek közel fele fut Nokia hardveren.

Az integráció során a hardverkínálatot is egységesíteni fogják, a felső kategóriában valószínűleg a Nokia moduláris termékeire épül majd a kínálat, az alsóbb szegmensben pedig a Check Point fix megoldásaira. A hardverek mellett a szoftvereket és a menedzsmentréteget is azonos platformra hozzák. A Check Point szoftverek alapja egy megerősített Red Hat Enterprise Linux, a Nokia termékei azonban FreeBSD-alapúak voltak. Várhatóan 2010 végére készül el egy teljesen új szoftverplatform, amelyet Gaia kódnéven fejlesztenek, s amely a két megoldás erényeit hivatott egyesíteni - mondta Csósza László rendszermérnök.

Vándor konkrét adat említése nélkül elmondta, a Check Point idén mintegy 20 százalékkal tudta növelni magyarországi forgalmát, a legnagyobb vevők az ipari és pénzügyi szektorból kerültek ki. 2009 egyik fontos mérföldköve volt a cég hazai életében, hogy disztribúciós megállapodást kötött a biztosági megoldásokra nagy hangsúlyt fektető RRC-vel. A Computerlinks mellé ezzel újabb disztribútor csatlakozott.

2010-re 20 százalék feletti forgalombővülést vár itthon a Check Point, amelynek alapja leginkább a hálózatbiztonsági berendezések és a végpontvédelmi megoldások iránti kereslet növekedése. Utóbbi területen már több ezer felhasználós hazai referenciákkal is rendelkezik a vállalat. Jövő év elején már a végpontvédelmi portfólió is bekerül a Check Point egységes felügyeleti keretrendszerébe - mondta el Csósza László.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!