Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Megszűnik a PC-gyártás az LG-nél

Bodnár Ádám, 2009. november 30. 15:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az LG Electronics vasárnap bejelentette, bezárja utolsó saját PC-gyárát és a jövőben kizárólag bérgyártókra támaszkodik.

hirdetés

A PC-k tömegcikké válásával egyre kevéssé nyereséges azok gyártása, a legnagyobb számítógépgyártók már évek óta kiszervezték ezt a tevékenységet és csak a tervezésre, fejlesztésre és a formatervre koncentrálnak, a gépek tényleges előállítását nagy elektronikai bérgyártók végzik. A kialakult trendhez csatlakozik az LG Electronics is.

A szórakoztatóelektronikai óriás a költségek csökkentése érdekében bezárja utolsó PC-gyárát a kínai Kunshanban, ezzel a cég teljesen szakít a számítógépgyártással. Az LG asztali gépei és noteszeinek többsége eddig is bérgyártóknál készültek, csak néhány modell előállítását tartotta házon belül a cég. A kunshani üzemben átalakítják a gyártósorokat és mostantól fogva autós navigációs készülékeket gyártanak majd, mivel ezek iránt egyre nő a kereslet, idézi a Korea Times a vállalat szóvivőjét.

Az LG nem meghatározó erő a PC-piacon, a cég részben a gyártás kiszervezésétől várja ennek a helyzetnek a megváltozását. A tömegpiacon nem lehet egyedi műszaki megoldásokkal differenciálni a termékeket, a magasabb költséget ugyanis csak a felső kategóriás termékek vásárlói hajlandók megfizetni. A PC-piacon ma már elsősorban a formaterv az, amely megkülönbözteti a márkákat egymástól, az LG is erre kíván a jövőben koncentrálni, hogy nagyobb szeletet tudjon kihasítani magának a globális tortából.

A világ legnagyobb PC-gyártói néhány kivételtől eltekintve egyáltalán nem rendelkeznek saját gyártással, a gépek tényleges előállítását olyan nagy tajvani szerződéses gyártók végzik mint a Compal, a Quanta, a Wistron, az Inventec vagy a Pegatron. A vezető PC-gyártók közül a Lenovo, a Toshiba és a Fujitsu rendelkezik házon belüli gyártással, azonban a kíméletlen árprés közepette ezek a cégek is szállításaik egyre nagyobb hányadát bízzák bérgyártókra.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!