Szerző: Bodnár Ádám

2009. december 21. 14:05

Humbug az e-egészségügy?

Meglepő eredménnyel szolgált a Harvard Medical School által elvégzett kutatás, amely a kórházak informatizáltsága és a költségek, valamint az ellátás minősége közötti összefüggéseket kereste, de nem találta.

HIRDETÉS

Nincs kimutatható összefüggés a kórházak informatizáltsága és a betegellátás minősége, illetve annak költségei között, derül ki a Harvard Medical School felméréséből, amely 4 ezer amerikai kórház bevonásával készült. A kutatás készítő 24 szempont szerint értékelték az intézmények informatikai rendszereit és ezeket az adatokat vetették össze a kórházak költségeivel 2003 és 2007 között.

A józan ész azt diktálja, hogy az iparvállalatokhoz, a kereskedelemhez vagy a pénzügyekhez hasonlóan az egészségügy is olyan terület, amit informatikai támogatással hatékonyabbá, olcsóbbá lehet tenni - az IBM már az 1960-as években közzétett olyan hirdetéseket, amely szerint a betegek adatainak számítógépes rögzítése és tárolása javítja az ellátást és hatalmas megtakarítást eredményez.

A jelentés ugyanakkor megállapítja, hogy miközben a kórházak informatikai ellátottsága folyamatosan növekedett a vizsgált években, az adminisztrációs költségek terén nem volt kimutatható csökkenés, sőt, bizonyos ezek is folyamatosan növekedtek. A szerzők éltek a feltevéssel, hogy egy informatikai rendszer bevezetés nem hoz azonnal mérhető csökkenést a költségekben, azonban hosszabb távon sem sikerült összefüggéseket kimutatni, például egy 2003-ban telepített IT-megoldás hatását a költségekre még 2007-ben sem lehetett érzékelni.

Az informatizáltság és a betegellátás minősége között sem sikerült általános érvényű összefüggéseket találni a kutatóknak. A jelentés szerint az informatika ugyan valószínűleg javítja a betegellátást, de az eddig telepített, jelenleg használatban levő rendszerek nem teljesítik ezt az ígéretet. A felmérés eredménye összességében lesújtó a kórházi informatikai megoldásokra nézve, amelyek egyáltalán nem tudták csökkenteni a költségeket vagy hatékonyabbá tenni az adminisztrációt, sőt, egyes esetekben kimutathatóan a kiadások növekedését eredményezték.

A jelentés szerzői szerint több oka lehet annak, hogy az informatika miért nem váltja be a hozzá fűzött reményeket az egészségügyben. Az első lehetséges indok, hogy az informatikai rendszerek beszerzése és beszerzése legalább annyi vagy esetenként több költséggel jár mint amennyit megtakarít. A második feltevés, hogy az informatika valóban költségcsökkentést hoz, azonban ehhez nem elég egy-két folyamatot informatikával támogatni, hanem átfogó informatikai lefedettségre van szükség.

a címlapról