:

Szerző: Vörös Péter

2000. augusztus 9. 12:55

Japánban már több, mint 60 millió mobiltelefon használó volt júliusban

A Telecommunications Carriers Association jelentése szerint július végén a világ második legnagyobb telekommunikációs piacán a mobiltelefon felhasználók száma 19,2%-kal, 60,23 millióra emelkedett az egy évvel korábbi szinthez képest. A hagyományos mobiltelefonok száma 54,38 millió volt, míg a korlátozottabb, csak városi felhasználású mobiltelefonok száma 5,86 millió volt. A növekedés fő okai: az Internet-kész mobiltelefonok ugrásszerű növekedése és a hagyományos telefonvonalak beszerzésének magas költsége. A jelentés szerint július végén 12,72 millióan jelentkeztek be az Internetre mobiltelefonjukon keresztül - Japánban minden ötödik mobiltelefon nyújt közvetlen Internet hozzáférést.

Az adatok azt jelentik, hogy a 126,7 millió lakosú Japánban a népesség közel felének van mobiltelefonja - ez 47,5%-os penetrációs arányt jelent. Ez jóval magasabb penetrációs ráta, mint az USA-ban (32%), a világ legnagyobb telekommunikációs piacán tapasztalt.

A piacvezető cég az NTT DoCoMo 53,8%-os részaránnyal, amelynek legújabb sikerterméke az ún. "i-mode" mobiltelefonos rendszer, amely lehetővé teszi az e-mail szolgáltatást és a Web böngészést egy névjegykártya méretű kijelzőn. Júliusban a DoCoMo i-mode felhasználóinak száma 1,49 millióval nőtt, míg a cég hagyományos mobiltelefonjainak száma csak 643 ezerrel emelkedett ugyanezen időszakban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.