Szerző: Koi Tamás

2009. november 17. 09:59

Új androidos Samsung mobil: Galaxy Spica

Hamarosan a boltokba kerülhet a Samsung okostelefon-kínálatának legújabb tagja, az Android operációs rendszerrel ellátott Galaxy Spica (I5700).

A készülék a korábbi Galaxy (I7500) modell nagyobb testvére, és elsősorban gyorsabb működést ígér annál az erősebb processzornak köszönhetően. A telefon a Google Android operációs rendszerét futtatja, ebből azonban csak az 1.5-ös verzió került rá gyárilag a készülékre, azt egyelőre nem tudni, hogy a Samsung elérhetővé teszi-e a 2.0-s frissítést.

A Galaxy Spica 3,2 hüvelykes, kapacitív érintőkijelzős okostelefon, a panel felbontása 320x480 pixel. A készülékbe egy 3,2 megapixeles kamera került, ami ugyan visszalépés az előző modell 5 megapixeles érzékelővel ellátott képrögzítőjéhez képest, a Samsungnál azonban úgy láthatták, ez kevéssé kritikus tulajdonsága a telefonnak.

\"\"

Nem úgy, mint a processzor, illetve annak órajele: a Galaxy Spica-ba a zökkenőmentesen működő kezelőfelület valamint egyebek mellett a megfelelő sebességű DivX-dekódolás érdekében egy 800 MHz-es processzor került, ami jelentős előrelépés az előd 528 MHz-en ketyegő CPU-jához képest. A telefon a kategóriatársaihoz hasonlóan természetesen WLAN- és Bluetooth-rádióval is rendelkezik, építettek bele GPS-modult és digitális iránytűt is. A Galaxy Spica HSDPA-kapcsolat felépítésére képes és használható modemként is.

A mindössze 124 grammos érintőkijelzős okostelefon áráról és pontos megjelenési idejéről egyelőre nem tudni részleteket, annyi azonban szinte biztos, hogy a készülék a Samsung szokásához hűen először Európában kerülhet a boltok polcaira.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról