:

Szerző: Koi Tamás

2009. november 11. 09:36

Már a közműszámlákat is fizethetjük mobilon

A Díjbeszedő mostantól újabb fizetési lehetőséget kínál elektronikus számlakezelő rendszerében: a Díjnet ügyfelei ezentúl mobiltelefonjukon keresztül, a szolgáltatótól és a banktól függetlenül is kiegyenlíthetik a rendszerhez csatlakozott szolgáltatók számláit.

A Díjbeszedő Holding Zrt. által fejlesztett Díjnetben eddig is lehetett mobiltelefonos fizetést kezdeményezni, ugyanakkor csak a Pannon és a T-Mobile ügyfelei használhatták a rendszert, ők is csak akkor, ha egyben az FHB Bank ügyfelei is voltak. Az új fizetési szolgáltatásnál nincs ilyen megkötés, a moibilfizetés bármilyen szolgáltató SIM-kártyájával, gyakorlatilag készüléktől függetlenül működik.

A számlakezelő rendszer egy mobiltelefonos alkalmazás használatával érhető el a Díjnet internetes felületén elvégzett mobil fizetőeszköz regisztrációt követően, az felhasználó telefonjára letöltött JAVA alkalmazáson keresztül. Az alkalmazás segítségével az ügyfél látja aktuális számláit, és néhány gombnyomással jóváhagyhatja, elutasíthatja vagy várakoztathatja azokat. A kifizetés nem a telefonszámlát, hanem az ügyfél saját bankkártya-számláját terheli.

A Díjnetnél jelenleg elsősorban a budapesti közműszolgáltatók számláit lehet elektronikusan kezelni, így a rendszerbe regisztrálhatók egyebek mellett a Fővárosi Vízművek,a Fővárosi Csatornázási Művek, a Fővárosi Közterületfenntartó valamint a Fővárosi Gázművek szolgáltatásai. A Díjnet emellett a UPC és az ELMŰ-ÉMÁSZ cégcsoport számláit is fogadja.

Bár a kényelmes mobiltelefonos fizetésre lehetőséget ad a Díjnet, éppen a mobilszolgáltatók számláit nem kezeli a rendszer, ennek irányítását a jelek szerint nem akarják kiadni a kezükből az operátorok. A Magyar Telekom csoport még 2005-ben indította el saját, Távszámla nevű elektronikus számlázási rendszerét, melyen keresztül többek közt a T-Mobile számlák is befizethetők, a Pannonnál és a Vodafone-nál pedig idén ősszel indult a mobilszámlák elektronikus kezelése - mindkét cég saját adminisztrációs felületén teszi lehetővé a számlák rendezését és befizetését (utóbbi jelenleg a Vodafone rendszerén keresztül nem lehetséges).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.