Szerző: Koi Tamás

2009. november 9. 13:53

Tizennégymillió telefontöltő cseréjét javasolja a Nokia

Nagyjából tizennégymillió akkumulátortöltőt érint világszerte a Nokia önkéntes csereprogramja, a gyári hibás adapterek burkolatával van baj - közölte mai közleményében a finn gyártó.

A Nokiánál egy rutin minőségellenőrzési vizsgálat során derült ki, hogy bizonyos, harmadik fél által gyártott telefonos akkumulátortöltők esetében fennáll a veszélye annak, hogy az egység műanyag burkolata meglazuljon, majd leváljon. Ha a töltő éppen be van dugva az áramhálózatba, a szigetelés megszűnés áramütést okozhat - hívja fel a figyelmet a gyártó.

Bár cégnél nem tudnak olyan esetről, mely ténylegesen sérüléshez vagy áramütéshez vezetett volna, az összes érintett töltőt - összesen nagyjából tizennégymillió darabot - önkéntes csereprogram keretén belül ingyenesen kicserélnek. A termékcsere program mindössze egy korlátozott számú, meghatározott típusú és időszakban gyártott töltőkre vonatkozik. A hibás darabokat mind idén gyártották, 2009. június 15. és 2009. augusztus 9. között (AC-3E és AC-3U modellek), valamint 2009. április 13. és 2009. október 25. (AC-4U típusok). Európában csak az AC-3E töltő modellt értékesítették, az AC-3U és AC-4U töltők csak Észak-Amerikában és Latin-Amerikában kerültek forgalomba.

A Nokia egy tájékoztató weboldalt is létrehozott a csereprogramhoz, melyen keresztül a felhasználók azonosíthatják, hogy az adapterük érintett-e, emellett elküldhetik csereigényüket is. A gyártó azt ajánlja a felhasználóknak, hogy ne használják többet azt a töltőt, melyet a weboldal hibásnak azonosít.

A programmal kapcsolatban megkerestük a Nokia magyarországi sajtóképviseletét is, ahol lapunk kérdésére elmondták, hogy az ominózus adaptereket elsősorban belépőszintű, alsókategóriás mobiltelefonokhoz csomagolta a gyártó. Információink szerint Magyarországon \"mindössze több tízezer\" gyári hibás adapter került forgalomba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról