Szerző: Bodnár Ádám

2009. október 30. 16:45

Történetének legjobb negyedévét zárta az Acer

Eddigi történetének legerősebb negyedévét zárta az Acer, a vállalat bevétele új rekordot döntött a szeptemberben zárult időszakban.

A harmadik negyedévben 5,2 milliárd dollárrnak megfelelő 167,6 milliárd tajvani dolláros forgalmat könyvelhetett el az Acer, ami rekord a cég történetében, ehhez azonban továbbra is csak papírvékony nyereség társult, 3,47 milliárd tajvani dollár (108 millió amerikai dollár), ami csupán 2 százalékos nettó nyereséghányadot jelent. Az Acer azt állítja, még ennél is jobban teljesített volna, ha egyes termékeinek értékesítését nem hátráltatja alkatrészhiány.

A tajvani cég az elmúlt években folyamatosan erőteljesen növelte jelenlétét a PC-piacon és mára már megelőzte a Dellt is, ezzel a HP mögött a második helyet szerezte meg a gyártók rangsorában. Az Acer leginkább Európában erős, innen származik forgalmának 59 százaléka, és főképp a noteszgépek terén bír kiemelkedő jelenléttel. A harmadik negyedévben az Acer bevételének több mint 70 százaléka származott notebookok, netbookok eladásából.

Jövőre a notebookpiacon ismét 25-30 százalékos erősödés várható az Acer szerint. A netbook-kategóriától továbbra is sokat vár a vállalat, idén 25-30 millió ilyen készülék találhat gazdára világszerte, jövőre pedig 40 millió darabra hízhat a piac. Ginafranci Lanci, az Acer elnök-vezérigazgatója szerint az Egyesült Államokban fogy a legtöbb netbook, Európa csak a második legnagyobb piac.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról