Szerző: Bányai György

2009. november 2. 16:53

Japánban már kapható a Lenovo stílusos IdeaPad U150 notesze

A Lenovo október 6-án bejelentett gépe már kapható a japán piacon, benne 250 gigabájtos merevlemez és 1,2 gigahertzes Core 2 Duo processzor van.

A Lenovo IdeaPad sorozatába illeszkedik legújabb, 11,6 hüvelykes kijelzővel szerelt notesze, melynek mintás külseje bőrborítást imitál. A stílusos külső alatt 1,2 gigahertzes Intel Core 2 Duo SU2300 processzor izzad, 2 gigabájtnyi rendszermemóriával karöltve. A háttértároló hagyományos merevlemez, melyet aktív rázkódásvédelemmel is felszereltek.

Az IdeaPad U150 11,6 hüvelykes, tükröződő kijelzőjén 1366x768 képpontot jelenít meg az Intel GMA 4500MHD grafikus vezérlő. Az extrák között 1,3 megapixeles webkamerát és kártyaolvasót találunk, a perifériákat pedig két USB 2.0 kapu, illetve egy eSATA-port várja. Ha a kijelző helyett a tartalmat egy külső megjelenítőn szeretnénk látni, akkor azt VGA- és HDMI-kapun keresztül egyaránt a géphez köthetjük. Az U150 tapipadja alkalmas a többujjas használatra.

\"\"

A csak fekete burkolatban készülő 1,5 kilogrammos gép a kapcsolatok terén sokat ad, hálózatba a beépített vezeték nélküli 802.11n szabványt megértő adapterével is csatlakozhat a gigabit sebességű vezetékes rendszer mellett, de ezen felül a helyi kapcsolatok Bluetooth 2.1 +EDR rádióval is megvalósíthatók. A Lenovo IdeaPad U150 Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkezik, akkumulátora pedig hétcellás. A notesz 792 dollárnyi jenért vásárolható meg, egyelőre csak Japánban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról