Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Helymeghatározás a Fujitsu új CULV-noteszében

Koi Tamás, 2009. október 20. 11:59
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Hamarosan itthon is piacra kerül a Fujitsu új, fogyasztói piacra szánt ultravékony noteszgépe (CULV), a Lifebook P3110. A gép drágább lesz az átlagnál, de több extrát is tartalmaz.

A három színben (fekete, rubinvörös és ezüst) megjelenő, karcálló lakkbevonatú Lifebook P3110-es konfigurációk az ebben a szegmensben megszokott módon alacsony fogyasztású Intel processzort és a netbookokhoz viszonyítva általánosságban nagyobb, a noteszgépekhez képest azonban kisebb, 11,6 hüvelykes, 1366x768 pixeles felbontású kijelzőt kapnak.

A Lifebook P3110 Intel Pentium SU4100, Intel Core 2 Duo SU7300-as, vagy Celeron 743-as processzorokkal rendelhető. Mindhárom CPU 1,3 GHz-es órajelen ketyeg, és a fogyasztásban sincs lényeges különbség (TDP-jük egyaránt 10 watt). A gépekbe 2 gigabájtnyi DDR2-memória kerül, a merevlemez kapacitása 320 gigabájt vagy 500 gigabájt lehet.

Az 1,6 kilogramm tömegű gép kiterjedt kommunikációs lehetőségeket nyújt felhasználójának: a WLAN-rádió mellett Bluetooth-modul és HSxPA-modem is rendelkezésre áll, utóbbi (a Qualcomm Gobi 2000 típusú vezérlője) GPS-vevőként is funkcionál - ezt a chipet a tervek szerint később több Fujitsu noteszgépbe is beépíti majd a gyártó.

A Fujitsu új CULV-noteszgépéhez egy hatcellás lítiumion akkumulátort mellékelnek, ezzel az alacsony fogyasztású komponenseknek köszönhetően hat és fél órán keresztül üzemel a Lifebook P3110. Az újdonságok novembertől kaphatók a magyar piacon, 199 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.