Szerző: Bányai György

2009. október 20. 10:19

Itt az EOS-1D Mark IV

A Canon bár csak félkész weboldallal megtámogatva, de hivatalosan is bejelentette a legújabb tükröst, az EOS-1D Mark IV-et. Az újdonság fejlesztésekor a megapixelszámnál többet nyomot latba a zajszint alacsonyan tartása.

Az újdonság a 2007 februárban színre lépett Canon EOS-1D Mark III-at váltja, és bár a mélyebb technikai részleteket a gyártó még nem közölte, a technikai adatok gerincét már közzétette. Ezekből kiderül, hogy benne APS-H méretű képérzékelő lesz, így az objektívek számainál az 1,3-szoros szorzót kell majd alkalmazni.

\"\"

A Canon EOS-1D Mark IV zajszegény CMOS-szenzora lehetővé teszi, hogy a képek ISO 100 és ISO 12800 érzékenység mellett is elkészülhessenek, utóbbi értéket akár ISO 102800-ig is kiterjeszthetjük majd. A fényképező 45 pontos autofókusszal és két Digic 4 képfeldolgozó áramkörrel rendelkezik és 802.11 a/b/g vezeték nélküli adapter is csatlakoztatható hozzá a képek továbbításához.

A váz 1080p felbontású videókat is képes lesz rögzíteni, ráadásul ezeket nem csak tömörített formátumokban képes tenni, hanem direkt RAW-jelfolyam esetén is. Jelenleg csak a fenti az adatokat ismerhetjük, de heteken belül megérkezhet a teljes technikai ismertető, tekintettel arra, hogy a gép 5000 dolláros áron már decemberben a boltokba kerülhet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról