Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Nem éppen sikertörténet a Nokia zeneletöltő szolgáltatása

Koi Tamás, 2009. október 19. 10:31
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Szenved a Nokia korlátlan zeneletöltő szolgáltatása, a Comes With Music, legalábbis ezt mutatják azok a statisztikák, melyeket a Music Ally nevű zeneipari vállalat tett közzé a múlt héten.

A nem hivatalos statisztikák szerint a Nokia éppen most egyéves korlátlan zeneletöltő szolgáltatása július végére mindössze 107 ezer ügyfelet gyűjtött világszerte, ami különösen kiábrándítónak tűnhet annak ismeretében, hogy a Comes With Music addigra már olyan nagy piacokon is működött, mint Nagy-Britannia, Németország vagy Olaszország.

A Comes With Music felhasználói tábora a Music Ally kiadóktól és disztribútoroktól szerzett adatai szerint Nagy-Britanniában volt a legnagyobb július végén, az országban addigra nagyjából 33 ezren vették igénybe a 2008 októberében indult szolgáltatást. A korlátlan zeneletöltő rendszer Ausztráliában és Szingapúrban, Mexikóban és Brazíliában szerzett még tízezres nagyságrendű felhasználói bázist, de az ügyfelek száma egyik említett országban sem érte el a húszezret a nyár közepére.

A Nokia tavasszal Olaszországban és Németországban is elindította a szolgáltatást, melyről mostanra kijelenthető, hogy - legalábbis ebben a két országban - teljes bukás, hiszen alig 2700 német és csupán 691 olasz felhasználója lett júliusig. A jelek szerint a Comes With Music a fejlődő piacokon jobban teljesít, mint a fejlett nyugat-európai országokban, ahol erősebb konkurencia mellett kell helytállnia.

Ilyen konkurens szolgáltatás többek közt a Sony Ericsson PlayNow plus szolgáltatása, mely a Nokia Comes With Musichoz hasonlóan korlátlan zeneletöltést kínál. A két rendszer közt különbség, hogy míg a PlayNow plus havidíjas szolgáltatás, addig a Comes With Music esetében a mobiltelefon (rendszerint valamilyen Nokia XpressMusic készülék) árába építik bele a szolgáltatás költségeit. A két cég lényegében ugyanazokkal a kiadókkal dolgozik, így választékuk is hasonló.

A Sony Ericsson épp a múlt héten indította el Magyarországon a PlayNow plus szolgáltatást. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Nokia mikor hozza el hazánkba a Comes With Music konstrukciót, legutóbbi érdeklődésünkre azt mondták a cégnél, hogy folynak a bevezetéssel kapcsolatos tárgyalások.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.