Szerző: Bányai György

2009. október 19. 10:59

Közelednek a Samsung memóriakártyák

A Samsung bemutatta Compact Flash, SD/SDHC, valamint microSD/SDHC-kártyáit, melyekkel a flashmemória piacon készül megvetni a lábát. A saját márkanév alatt induló memóriakártyákkal a gyártó a növekvő keresletet szeretné meglovagolni.

A Samsung bejelentette, hogy indul a flashmemória-piacon, Samsung márkajelzéssel először Compact Flash, SD/SDHC-kártyákkal, valamint utóbbi micro-változatával találkozhatunk. A Samsung a memóriakártyákat természetesen nem csak a saját termékeiben tudja elképzelni, azonban a gyártó mobiltelefonjai, digitális fényképezőgépei, valamint egyéb flash-memóriát fogadó készülékei ezentúl saját márkanévvel ellátott kártyákkal érkezhetnek, illetve a gyártó saját terméket kínálhat melléjük bővítés gyanánt.

A Samsung kártyáinak első példányai között class 6 sebességű 4 és 8 gigabájtos SDHC, illetve microSDHC-kártyák találhatók, melyekhez 17 megabájtos olvasási sebességgel büszkélkedő 16 gigabájtos kártya is csapódik, utóbbi a sebessége miatt egy \"plus\" szócskát is kap. A Compact Flash kártyák 45 megabájtos olvasási sebessége kiemelkedő érték, ezekről a kártyákról azonban csak ezt a jellemzőt ismerhetjük, kapacitást érintő adatokkal a Samsung nem szolgált a bejelentés során.

\"\"

Az azonban biztos, hogy 8 gigabájtos tárterülettel rendelkezni fog a Compact Flash típusokból egy, a mellékelt képen egy ilyen változat látható. A Samsung árakat és a forgalmazás kezdetével kapcsolatos konkrét dátumokat nem közölt, azt azonban elárulta, hogy a kártyákat először Tajvanon lehet majd megvásárolni - már ebben a hónapban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról