Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az Epson már gyártja a fényképezőgépekbe szánt nagyfelbontású keresőt

Bányai György, 2009. október 15. 10:28
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Epson új elektronikus keresőjét a nagy zoomátfogású és a komoly kompaktokban láthatjuk majd, de feltűnhetnek cserélhető optikás fényképezőkben is, így akár mikronégyharmados vázakban is.

hirdetés

Az Epson bejelentette, hogy megkezdte új, nagyfelbontású elektronikus keresőjének sorozatgyártását, melyet fényképezőgép-gyártók vásárolhatnak majd új gépeikhez. A keresőt a gyártók nem csak komolyabb kompaktgépeibe, hanem ultrazoom fényképezőkbe és cserélhető optikás vázakba is beépíthetik. A HTPS (high-temperature polysilicon) TFT panel 0,47 hüvelykes aktív területén a képet 1,44 millió képpont alkotja, ez a szám azonban az alképpontok, tehát a zöld, a vörös és a kék pixelek száma, így a valós felbontás kisebb, bár még mindig igen magas, 800x600 képpont.

A parányi kijelző egyéb területen is kimagasló jellemzőkkel rendelkezik, a 280:1 kontrasztarány ilyen kis méretek mellett, és a felhasználás módjából adódó fényszegény környezetben igen jónak mondható. A panel fényerejére sem lehet panasz, mely számokba öntve 460 cd/négyzetméter. Az Epsonnak a visszaadott színek tekintetében sincs miért szégyenkeznie, a kijelző az sRGB színtér 92 százalékát képes visszaadni.

Az új elektronikus kereső igen jól használható videofelvétel készítése közben, ha arra egyébként alkalmas tükörreflexes géppel forgatunk, a képkockákat csak az élőkép-üzemmódban követhetjük. Ha mikronégyharmados gépeket vizsgálgatunk, akkor a Panasonic az egyetlen gyártó, mely a G1-sorozatában az optikai keresőt már nem csak a hátoldali LCD-vel, hanem egy elektronikus keresővel is kiváltotta. Ennek felbontása az Epson kijelzőjéhez hasonló, viszont ebből más fényképezőgyártó természetesen nem kaphatott.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.